ΠΟΥ: «Μέσα Ιουνίου θα ξέρουμε πόσο ασφαλής είναι η υδροξυχλωροκίνη»

ΠΟΥ: «Μέσα Ιουνίου θα ξέρουμε πόσο ασφαλής είναι η υδροξυχλωροκίνη»

Έως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η επανεξέταση των δεδομένων σχετικά με την υδροξυχλωροκίνη, μετά από ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια που οδήγησαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναστείλει τη χρήση του φαρμάκου κατά της ελονοσίας σε δοκιμή σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι διαφημίζουν την υδροξυχλωροκίνη ως πιθανή θεραπεία κατά του κορονοϊού, αλλά ο ΠΟΥ ζήτησε χθες χρόνο αναστέλλοντας προσωρινά τη δοκιμή του φαρμάκου στη δοκιμή που πραγματοποιεί.

Μελέτη στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet διαπίστωσε πως οι ασθενείς που έπαιρναν υδροξυχλωροκίνη είχαν αυξημένα ποσοστά θανάτου και αρρυθμία, προκαλώντας την παρέμβαση του ΠΟΥ.

«Τελική απόφαση σχετικά με τη βλάβη, το όφελος ή την έλλειψη οφέλους της υδροξυχλωροκίνης θα ληφθεί μόλις τα στοιχεία εξεταστούν από το Συμβούλιο Παρακολούθησης Ασφάλειας Δεδομένων», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωση. «Αυτό αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιουνίου».

Πάντως ο ΠΟΥ ανέφερε ότι οι χιλιάδες ασθενείς σε 17 χώρες που συμμετέχουν στη μελέτη και έχουν ήδη ξεκινήσει τη χρήση της μπορούν να ολοληρώσουν τη θεραπεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νέοι εγγεγραμμένοι ασθενείς στην επονομαζόμενη δοκιμή Αλληλεγγύης θα λάβουν άλλες θεραπείες που αξιολογούνται όπως η ρεμδεσιβίρη της Gilead Science και το φάρμακο Aluvia, γνωστό και με την εμπορική ονομασία Kaletra (AbbVie’s Kaletra /Aluvia).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.