ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο η πρώτη παρτίδα του εμβολίου στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο η πρώτη παρτίδα του εμβολίου στη Βρετανία

Η Cobra Biologics, υπέγραψε συμφωνία με την AstraZeneca, για την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου κορωνοϊού, που βρίσκεται σε προχωρημένη φάση δοκιμών. Μάλιστα, στόχος είναι οι πρώτες παραδόσεις στην Βρετανία να γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Η Cobra Biologics είναι μία από τις εταιρείες που εργάζονται για την παραγωγή του εμβολίου, που αρχικά αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το εμβόλιο είναι πλέον γνωστό ως AZD1222, ενώ τον Μάιο ο εκτελεστικός διευθυντής της Cobra Biologics δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να έχει ικανότητα παραγωγής 1 εκατομμυρίου δόσεων μηνιαίως και ότι έχει ρόλο να διαδραματίσει στην παραγωγή του μετά την συμφωνία της AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Η Cobra βρίσκεται σε ετοιμότητα μαζί με την AstraZeneca και άλλες εταιρείες για να παράσχουν μεγάλης κλίμακας παραγωγική ικανότητα του εμβολίου AZD1222», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και προσθέτει ότι «μαζί με άλλα μέλη της κοινοπραξίας, θα προχωρήσουν στην παραγωγή του εμβολίου με τις πρώτες παραδόσεις να αρχίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο 2020».

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι τέσσερις χώρες, οι Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία συμφώνησαν με την AstraZeneca για την παραγωγή 400 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.