ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό σε εθελοντές – Ενθαρρυντικές οι πρώτες αντιδράσεις

Ρωσία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό σε εθελοντές – Ενθαρρυντικές οι πρώτες αντιδράσεις

Ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό κατασκευασμένο στη Ρωσία δοκιμάστηκε σε 18 εθελοντές σε νοσοκομείο της χώρας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχουν παρενέργειας ή παράπονα από τους εθελοντές.

«Προς το παρόν, με βάση την έρευνα και τον έλεγχο των εθελοντών, δεν υπάρχουν παρενέργειες ή επιπλοκές. Μετά την ένεση του εμβολίου, όλοι οι εθελοντές θα παραμείνουν υπό τη στενή επίβλεψη των ιατρών» ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση του.

Εντατικές προσπάθειες στη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναμένεται να ξεκινήσουν και σε εθελοντές στις 15 Ιουλίου, από το ερευνητικό ινστιτούτο Vektror στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο διευθυντής Ρινάτ Μακσγιούτοφ σήμερα, Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο αναμένεται να καταχωρισθεί το φθινόπωρο.

«Αναμένουμε ότι οι μελέτες για τους εθελοντές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου» δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τις υγειονομικές υπηρεσίες των κρατών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Στη Ρωσία αναπτύσσονται τουλάχιστον 47 εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, όπως είχε δηλώσει τον Μάιο η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά θα δώσουν απτά αποτελέσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, πέντε αγωγές κατά της COVID-19 βρίσκονται σε κλινική δοκιμή στη χώρα και ακόμα τέσσερις βρίσκονται στη διαδικασία της καταγραφής, έκανε γνωστό η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.