Βρετανία: Ξεκινά κύκλος δοκιμών για το νέο εμβόλιο του κορωνοϊού σε εθελοντές

Βρετανία: Ξεκινά κύκλος δοκιμών για το νέο εμβόλιο του κορωνοϊού σε εθελοντές

Εντός των προσεχών ημερών, περίπου 300 άνθρωποι αναμένεται να εμβολιαστούν στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών για τη θεραπεία του νέου κορωνοϊού.

​Υπεύθυνος της μελέτης είναι ο καθηγητή Robbin Shattock και οι συνεργάτες του, από το Imperial Colllege του Λονδίνου.

Οι πρώτες δοκιμές σε ζώα, υπέδειξαν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και επιτυγχάνει αποτελεσματική ανοσία. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησαν επίσης τις δοκιμές.

Σύμφωνα με το BBC, οι δοκιμές αυτές είναι μερικές από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, εξετάζονται περίπου 120 εμβόλια.

Όσον αφορά τις κλινικές μελέτες του Πανεπιστημίου Imperial, η 39χρονη Κάθι, μια από τις εθελόντριες, εξηγεί πως συμμετείχε στην μελέτη, καθώς ήθελε να συνεισφέρει με τον δικό της τρόπο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

“Νομίζω ότι όλο αυτό πυροδοτήθηκε από το ότι δεν ήξερα ακριβώς με ποιον τρόπο μπορούσα να βοηθήσω.

Αντιλαμβανόμενη πως τα πράγματα δεν θα επέστρεφαν σύντομα στο φυσιολογικό τους, εάν δεν υπάρξει εμβόλιο, αποφάσισα να αποτελέσω κι’ εγώ ένα κομμάτι της προόδου”, εξήγησε.

Μετά από αυτή τη φάση δοκιμών, πρόκειται να ακολουθήσει και μια δεύτερη, τον Οκτώβρη με 6.000 συμμετέχοντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Imperial, ευελπιστεί πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο προκειμένου να διανεμηθεί στην αγορά στις αρχές του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.