ΠΟΥ: «Το εμβόλιο για τoν νέο κορωνοϊό δεν είναι βέβαιο… Ίσως σε έναν χρόνο»

ΠΟΥ: «Το εμβόλιο για τoν νέο κορωνοϊό δεν είναι βέβαιο… Ίσως σε έναν χρόνο»

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους μιλώντας μέσω βιντεδιάσκεψης με βουλευτές της επιτροπής Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι εάν ένα τέτοιο εμβόλιο γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να αποτελέσει δημόσιο αγαθό που θα είναι διαθέσιμο σε όλους.

«Θα ήταν πολύ δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο», τόνισε ο Τέντρος.

«Δεν είχαμε ποτέ εμβόλιο για έναν κορωνοϊό. Επομένως, αυτό θα είναι, όταν ανακαλυφθεί-ελπίζουμε ότι θα ανακαλυφθεί, θα είναι το πρώτο», υπογράμμισε ο Τέντρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ έχει περισσότερους από 100 υποψηφίους για ένα εμβόλιο, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένα εμβόλιο, η εκτίμησή (μας) είναι ότι ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο μέσα σε ένα έτος. Εάν (οι προσπάθειες) επιταχυνθούν, θα μπορούσε αυτό να γίνει σε λιγότερο χρόνο, κατά έναν-δύο μήνες. Αυτό λένε οι επιστήμονες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.