ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ινδία: Στην τελική ευθεία το νέο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Θα είναι έτοιμο τον Μάρτη του 2021

Ινδία: Στην τελική ευθεία το νέο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Θα είναι έτοιμο τον Μάρτη του 2021

Η Ινδική φαρμακευτική Zydus Cadila, ξεκίνησε τις δοκιμές τελικού σταδίου τού πολλά υποσχόμενου πειραματικού εμβολίου της, για τον νέο κορωνοϊό.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, από τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε θα ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, η εταιρία θα είναι έτοιμη να παραγάγει έως 100.000.000 δόσεις του εμβολίου κάθε χρόνο!

Το υποψήφιο εμβόλιο της Zydus Cadila, το οποίο ονομάζεται ZyCov-D, είναι ένα από τα δεκάδες που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και το δεύτερο που παρασκευάζεται από ερευνητές στην Ινδία, μετά το COVAXIN της Bharat Biotech.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Πανκάζ Πατέλ γνωστοποίησε ότι στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 εθελοντές σε διάφορες κλινικές ανά την Ινδία. Στόχος των δοκιμών είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο το εμβόλιο είναι ασφαλές, μέχρι ποιο επίπεδο δόσης μπορεί να αντέξει ο οργανισμός χωρίς να υποστεί βλάβες ή σοβαρές παρενέργειες και κατά πόσο αποτελεσματικό είναι στην παραγωγή ικανοποιητικού αριθμού αντισωμάτων, ώστε να δημιουργήσει ανοσία στον νέο κορωνοϊό.

Ασφαλές και ανεκτό

Ο Πατέλ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των κλινικών δοκιμών, τονίζοντας ότι σε όλα τα πειραματικά στάδια της έρευνας που προηγήθηκαν το ZyCov-D αποδείχτηκε ότι ήταν ασφαλές, ανεκτό από τα ανθρώπινα κύτταρα και προκαλούσε τη δημιουργία αντισωμάτων κατά του νέου κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπολόγισε ότι οι κλινικές δοκιμές θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2021 και τόνισε ότι από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η Zydus Cadila θα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας παραγωγή του εμβολίου ZyCov-D, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 100.000.000 δόσεις τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.