Εμβόλιο κορωνοϊού: Πότε θα είναι έτοιμο – Τα θετικά αποτελέσματα

Εμβόλιο κορωνοϊού: Πότε θα είναι έτοιμο – Τα θετικά αποτελέσματα

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2021, όπως δήλωσε ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Μανωλόπουλος, δήλωσε ότι έχουμε θετικά αποτελέσματα σε πειραματικά εμβόλια που βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη φάση των δοκιμών.

«Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούμε να καθορίσουμε με ακρίβεια το χρόνο που θα υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα στην αγορά».

«Από κει και πέρα το πότε θα φτάσει στην Ελλάδα είναι ένα άλλο ερώτημα, που έχει ακόμη και πολιτικές προεκτάσεις. Θα έλεγα εξαρτάται από το πόσο θα καταφέρει να πάρει η ελληνική ομάδα και η ΕΕ» επισήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, προτεραιότητα εμβολιασμού θα έχουν οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκτεθούν στον ιό, δηλαδή υγειονομικοί, άνθρωποι που εργάζονται σε ΜΕΘ, κατόπιν ευπαθείς ομάδες και μετά άτομα που λόγω της φύσεως της δουλειάς τους έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.