ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού: Οι πρώτες φωτογραφίες από το «SputnikV» (φώτο)

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού: Οι πρώτες φωτογραφίες από το «SputnikV» (φώτο)

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματικότητα αποτελεί η πρώτη παγκοσμίως καταχώρηση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 αναπτύσσει ανοσία στον κορωνοϊό έως δύο χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Γκαμαλέγια.

«Το πλάνο δύο φάσεων έγχυσης του εμβολίου βοηθά για μακροπρόθεσμη ανοσία» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας.

Το εμβόλιο βασίζεται σε αδενοϊό. Έχει δοκιμαστεί σε ζώα και στη συνέχεια έγιναν κλινικές δοκιμές σε δύο γκρουπ εθελοντών.

Το εμβόλιο χρησιμοποιεί «ανενεργά» μόρια του κορωνοϊού, όπως εξήγησε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

«Τα μόρια μπορούν να αναπαραχθούν μόνο εάν θεωρούνται “ζωντανά”. Τα συγκεκριμένα σωματίδια δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ.

Επομένως, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία ανησυχία πως το εμβόλιο θα μπορούσε να βλάψει την υγεία ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να προκληθεί μέγιστη δυσφορία, καθώς όταν ένα αντιγόνο εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του εμβολίου, o οργανισμός λαμβάνει μια ισχυρή ώθηση. Σε ορισμένους προκαλείται πυρετός το οποίο είναι φυσιολογικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την ανακοίνωση της πρώτης καταχώρησης εμβολίου παγκοσμίως, ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιστεί και είναι καλά. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του εμβολίου της Ρωσίας για την COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό» επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.