ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός: Η θέση της Κομισιόν για το εμβόλιο της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Η θέση της Κομισιόν για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Κομισιόν τοποθετήθηκε επίσημα για την αναστολή των δοκιμών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσουν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λόγω ανησυχιών για παρενέργειες.

Εθελοντής στη Μεγάλη Βρετανία παρουσίασε εγκάρσια μυελίτιδα, με αποτέλεσμα οι κλινικές δοκιμές που ήταν στο τελικό στάδιο να «παγώσουν», τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Όπως τονίζουν από τις Βρυξέλλες: «Είναι σαφές ότι εάν εντοπιστούν σοβαρές παρενέργειες, το εμβόλιο δεν θα διατεθεί για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στις 20 Αυγούστου η βρετανική εταιρία γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Κομισιόν για την προμήθεια έως 400.000.000 δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια στη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της ΕΕ για εμβόλιο κατά του φονικού ιού. Τώρα, από την Κομισιόν παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο και όπως προσθέτουν: «Η Επιτροπή παρακολουθεί πολύ προσεκτικά αυτό που συμβαίνει. Παραμένουμε σε πολύ στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς αναλύεται λεπτομερώς η τρέχουσα κατάσταση.

Προτού διατεθεί για αγορά και χρήση, οποιοδήποτε υποψήφιο εμβόλιο για τον COVID-19, θα πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις και τα όρια αποδεικτικών στοιχείων της επιστημονικής αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για να λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αναβολή των κλινικών δοκιμών σε αυτήν την περίπτωση είναι κάτι που κανονικά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε κλινική δοκιμή κι ένα μόνο συμβάν δεν επαρκεί για την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αρμόδια επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, από την πλευρά της, δήλωσε: «Ενώ ένα εμβόλιο αντιπροσωπεύει την πιο σίγουρη στρατηγική εξόδου από την πανδημία COVID-19, η ασφάλεια των πολιτών είναι η κορυφαία προτεραιότητα και θέλω να είμαι σαφής ότι δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.