ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία: «Το εμβόλιο Sputnik-V έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές» – Θα εμβολιαστούν 40.000 εθελοντές

Ρωσία: «Το εμβόλιο Sputnik-V έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές» – Θα εμβολιαστούν 40.000 εθελοντές

Yψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από τον κορωνοϊό από ό,τι στους επανανοσήσαντες εμφανίζει το Sputnik-V, όπως δήλωσε ο Ντενίς Λογκουνόφ.

Το ρωσικό εμβόλιο βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, με τον υποδιευθυντή του επιδημιολογικού Κέντρου Γκαμαλέι να αναφέρει σχετικά: «Το δικό μας σχήμα ανοσοποίησης διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από ό,τι στους επανανοσήσαντες . Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8-10 φορές.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V χρειάζεται για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα του σκευάσματος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να ερευνηθεί και να καθορισθεί σε ένα μεγάλο αριθμητικά δείγμα ασθενών, για αυτόν το λόγο και θα υπάρξουν 40.000 άτομα (εθελοντές)».

Όπως πρόσθεσε ο Ντενίς Λογκουνόφ: «Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, θα μελετηθεί και η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα στο πλαίσιο αυτής της φάσης, αλλά γενικά η δική μας πλατφόρμα έχει αποδειχθεί ασφαλής από όλες τις πλευρές».

Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν -εκτός από τη Ρωσία– στη Μέση Ανατολή, τη Βραζιλία, την Ινδία, το Μεξικό και σε άλλες χώρες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνεχίζονται οι εγγραφές για 40.000 εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές , ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 36.000 εθελοντές. Δηλαδή, στην πραγματικότητα σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας έχουμε σχεδόν διαμορφώσει το δείγμα των 40.000 εθελοντών», εξήγησε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, για να συμπληρώσει πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.