Ρωσία: Θα δώσει μέχρι και 50 εκατ. δόσεις του Sputnik-V στην Μπαΐα

Ρωσία: Θα δώσει μέχρι και 50 εκατ. δόσεις του Sputnik-V στην Μπαΐα

Τo Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Υγείας της πολιτείας της Μπαΐα, στη Βραζιλία, συμφώνησαν για την παράδοση μέχρι και 50 εκατ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

«Η προμήθεια εμβολίων στη Βραζιλία αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2020, ύστερα από έγκριση από τις κυβερνητικές αρχές της χώρας, οι οποίες θα λάβουν υπόψη τα αποτελέσματα της μελέτης του εμβολίου κατόπιν της καταχώρισης. Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης την αποστολή του εμβολίου σε ολόκληρη τη Βραζιλία στο μέλλον», ανακοίνωσε το RDIF.

Όπως προστίθεται από τους Ρώσους, πολλές ακόμα χώρες αναγνωρίζουν τη σημασία της ύπαρξης ενός εμβολίου ανθρώπινου φορέα αδενοϊού, μεταξύ των εμβολίων για τον κορωνοϊό, μια πλατφόρμα που έχει ερευνηθεί διεξοδικά κι έχει αποδειχθεί ασφαλής ύστερα από μελέτες δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων 75 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 250 κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Μπαΐα έχουν ήδη ξεκινήσει, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, τη δοκιμή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V σε 10.000 εθελοντές ιατρικούς εργαζόμενους. Η συμφωνία με το RDIF περιλαμβάνει, εκτός από την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, την παραγωγή και διανομή του φαρμάκου στη Βραζιλία, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και ήταν το πρώτο κατά του κορωνοϊού που καταχωρήθηκε στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.