ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εμβόλιο AstraZeneca: Σε αναστολή παραμένουν οι δοκιμές στις ΗΠΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Σε αναστολή παραμένουν οι δοκιμές στις ΗΠΑ

Η ταχύτητα και η επιτακτική ανάγκη παρασκευής ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για το κατά πόσο αυτό θα είναι ασφαλές.

Οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊό της AstraZeneca στις ΗΠΑ παραμένουν σε αναστολή μετά την περίπτωση ενός εθελοντή που παρουσίασε πρόβλημα τον νωτιαίο μυελό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το «Reuters».

Γνωστοποιήθηκε αργότερα πως δεν πρόκειται για παρενέργεια του φαρμάκου και ως εκ τούτου, δόθηκε η άδεια για τη συνέχιση της έρευνας.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησαν εκ νέου τη δοκιμή του εμβολίου στη Βρετανία κατόπιν εντολής της Ρυθμιστικής Αρχής Υγείας (MHRA) της χώρας, μετά από αναστολή των διαδικασιών για περίπου 10 ημέρες. Ωστόσο η εγγραφή νέων συμμετεχόντων στη μελέτη και άλλες διαδικασίες δοκιμής παραμένουν σταματημένες στις ΗΠΑ, εν αναμονή έρευνας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πάντως η διακοπή των δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με την βιωσιμότητα ενός από τα ταχύτερα πειραματικά πλάνα για την προστασία από την πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα η μετοχές της AstraZeneca στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5% στη Νέα Υόρκη, ενώ η συγκεκριμένη βιοφαρμακευτική εταιρεία είναι μια από τις πολλές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Operation Warp Speed» της αμερικανικής κυβέρνησης για την ταχεία παρακολούθηση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα θεωρείται ως ένα από τα εμβόλια που θα βγει πρώτο στην αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.