ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad αναλαμβάνει την παραγωγή του Sputnik V

Ρωσία: Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad αναλαμβάνει την παραγωγή του Sputnik V

Η ρωσική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad, γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, πως θα προχωρήσει στην παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοϊό που ανέπτυξε το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να παράξει και ένα ξηρό εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Αυγούστου η Ρωσία ανακοίνωσε την καταχώρηση του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό παγκοσμίως, του Sputnik V. Και μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει στις δοκιμές του εμβολίου 42.000 εθελοντές σε όλο τον κόσμο.

«Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad υπέγραψε συμφωνία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» του ρωσικού υπουργείου Υγείας για τη βιομηχανική παραγωγή του εμβολίου. Η Biocad είναι βιομηχανικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου και θα εξασφαλίσει τη μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik V» αναφέρει η Biocad.

Επίσης, η εταιρεία βιοτεχνολογίας σχεδιάζει την παραγωγή ενός ξηρού εμβολίου, λυόφιλης μορφής, σε συνδυασμό με το υγρό εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η παραγωγή του ξηρού εμβολίου είχε παγώσει προσωρινά, καθώς το κέντρο δεν διαθέτει δυνατότητες κατάψυξης κατάλληλες για την προμήθεια ολόκληρης της χώρας με σημαντική ποσότητα του εμβολίου. Τώρα που η άρχισε η συνεργασία μας με τη Biocad, η οποία διαθέτει δυνατότητες λυοφιλοποίησης, ελπίζουμε ότι θα παραχθούν οι απαιτούμενες ποσότητες του ξηρού εμβολίου» δήλωσε ο επικεφαλής του ινστιτούτου Γκαμελέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.