Εμβόλιο CureVac: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙ – «Εμβολιάστηκε ο πρώτος εθελοντής»

Εμβόλιο CureVac: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙ – «Εμβολιάστηκε ο πρώτος εθελοντής»

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, γνωστοποίησε πως ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Ένας πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε» με την εφαρμογή της τεχνολογίας που είναι η ιδιαιτερότητα της CureVac και βασίζεται στον RNA messenger (ARNm), ανακοίνωσε το εργαστήριο του Τούμπινγκεν χθες το βράδυ.

Κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κορωνοϊού σε Περού και Παναμά

Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο Περού, όπου δοκιμάζεται και κινέζικο εμβόλιο, και στον Παναμά σε 690 εθελοντές. Τα πρώτα ολοκληρωμένα αποτελέσματα αυτής της φάσης των δοκιμών στους πιο ηλικιωμένους, που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την νόσο, αναμένονται στο τέταρτο τρίμηνο, διευκρινίζει η CureVac.

Η τρίτη και τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο με 30.000 εθελοντές.

Η πρώτη φάση των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της CureVac ξεκίνησε τον Ιούνιο. Τότε, ο εκτελεστικός διευθυντής της Φραντς Βέρνερ Χάας είχε δηλώσει ότι τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ενώ ο χρόνος πιθανής έγκρισης τοποθετείται στο μέσον του επόμενου έτους.

Το Paul Ehrlich Institut, η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τα εμβόλια, είχε ανακοινώσει τότε ότι, εάν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι «πολύ θετικά», αίτηση για έγκριση είναι δυνατόν να κατατεθεί και στις αρχές του 2021.

​Η CureVac, ένα από τα δεκάδες εργαστήρια που συμμετέχουν στην κούρσα του εμβολίου κατά της Covid-19, έκανε πρόσφατα την είσοδό της στον Nasdaq.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Τα 150 εκατομμύρια από τους πόρους που αντλήθηκαν θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του εμβολίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την γερμανική εταιρεία έχοντας εξασφαλίσει 225 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της εμβολίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.