ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντιγριπικό εμβόλιο: Eλλείψεις λόγω της τεράστιας ζήτησης

Αντιγριπικό εμβόλιο: Eλλείψεις λόγω της τεράστιας ζήτησης

Ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφορικά με τη μεγάλη ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο, που έχει οδηγήσει σε έλλειψή του στα φαρμακεία.

«Παρατηρείται έλλειψη στα αντιγριπικά εμβόλια, αλλά αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν είχαμε προνοήσει ως χώρα. Φέραμε τα περισσότερα εμβόλια από όσα έχουμε φέρει ποτέ. Ο λόγος που έχουμε έλλειψη είναι η τεράστια ζήτηση. Για να το προμηθευτεί κανείς, πρέπει να προσκομίσει ιατρική συνταγή. Θα φέρουμε 4,2 εκατ. δόσεις. Πέρσι είχαμε φέρει 3,2 εκατ. δόσεις. Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει γύρω στα 3,2 εκατ. Αυτά τα εμβόλια πήγαν σε ιατρικές συνταγές, εκτελέστηκαν και πήγαν στον κόσμο που τις προσκόμισε. Έχουμε 4,2 εκατ. πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ήταν και πολλοί που έφεραν ιατρική συνταγή χωρίς να ανήκουν σε ευπαθή ομάδα του πληθυσμού» ανέφερε ο κ. Δαγρές.

«Οι λόγοι που δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι από τις ευπαθείς ομάδες είναι ότι πολλοί από τις ευπαθείς ομάδες δεν έχουν φροντίσει να πάνε στο γιατρό για να τους συνταγογραφήσει το εμβόλιο και πολλοί είναι αυτοί που τους έχουν συνταγογραφήσει οι γιατροί το αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» συνέχισε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορεί να υπάρχει κάποιο φαρμακείο που μπορεί να του έχουν περισσέψει κάποια. Μπορεί να βρει ψάχνοντας κάποιος. Περιμένουμε την τελευταία δόση του ενός εκατομμυρίου για να διατεθεί στα φαρμακεία, στο τέλος του μήνα. Προστατεύει από έναν ιό που έχει έξαρση αρχές Μάρτη και όλο το Μάρτη. Συνεπώς, έχει νόημα να έρθουν τα εμβόλια, ακόμα και τέλος Νοεμβρίου» κατέληξε ο κ. Δαγρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.