ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ουγγαρία παρέλαβε τις πρώτες δόσεις του Sputnik V – ΥΠΕΞ: «Προχωράμε στις δοκιμές» (βίντεο)

Η Ουγγαρία παρέλαβε τις πρώτες δόσεις του Sputnik V – ΥΠΕΞ: «Προχωράμε στις δοκιμές» (βίντεο)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου πως η χώρα του προχωρά με τις δοκιμές στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Να σημειωθεί πως η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που παρέλαβε, την περασμένη εβδομάδα, δείγματα του ρωσικού εμβολίου.

Μάλιστα, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Sputnik V στο Twitter, δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο με την πτήση που μετέφερε τις πρώτες δόσεις στην Ουγγαρία.

https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1329479137174704128

Όπως τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, οι αρχικές δέκα δόσεις του φαρμάκου -που έγινε το πρώτο από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που καταχωρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο- θα υποβληθεί σε δοκιμές για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Ο ίδιος ανακοίνωσε εξάλλου την προηγούμενη εβδομάδα πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ ουγγρικής εταιρείας παρασκευής φαρμάκων και των Ρώσων εταίρων για ενδεχόμενη εγχώρια ανάπτυξη του εμβολίου.

Σημειώνεται πως το Sputnik V δεν έχει ολοκληρώσει τις προχωρημένες δοκιμές και δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων – την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί στη Ρωσία σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.