ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισπανία: «Έχουμε τα εργαλεία για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όμως είναι απίθανο να τον κάνουμε»

Ισπανία: «Έχουμε τα εργαλεία για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όμως είναι απίθανο να τον κάνουμε»

Πηγές του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, αναφέρουν πως αν και έχουν τα εργαλεία για να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, προς το παρόν είναι απίθανο να το κάνουν.

Με βάση την ισπανική νομοθεσία, ο εμβολιασμός γίνεται εθελοντικά, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μια επιδημία, η κυβέρνηση θα μπορούσε να τον κάνει υποχρεωτικό. «Υπάρχουν τα εργαλεία για να γίνει (υποχρεωτικός). Αλλά δεν είναι αυτό το σχέδιο προς το παρόν», είπε η μία πηγή ενώ μια άλλη επιβεβαίωσε ότι πιθανότατα ο εμβολιασμός θα παραμείνει εθελοντικός.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η Ισπανία ενδέχεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τον Ιανουάριο και να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Οι πηγές ωστόσο είπαν ότι ακόμη δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τη Φάση 3 των δοκιμών των πιο πολλά υποσχόμενων εμβολίων για να ξέρουν ποιο θα αγοραστεί τελικά, πώς θα μεταφερθεί, πού θα αποθηκευτεί ή ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι. Όταν καταστούν διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες και εγκριθεί η χρήση των εμβολίων αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ισπανία μπορεί να εμβολιάσει γρήγορα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, χάρη στην εμπειρία που διαθέτουν τα κέντρα δημόσιας υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό έως και 90%. Είναι φτηνότερο και πιο εύκολο να διανεμηθεί, σε σύγκριση με εκείνα των δύο βασικών ανταγωνιστών της, της Pfizer Inc ή της Moderna.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.