ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

EpiVacCorona: Η Ρωσία ξεκινάει δοκιμές σε νέους για το δεύτερο εμβόλιο της για τον κορωνοϊό

EpiVacCorona: Η Ρωσία ξεκινάει δοκιμές σε νέους για το δεύτερο εμβόλιο της για τον κορωνοϊό

Ο επικεφαλής τoυ κέντρου «Vector», Rinat Maksyutov προχώρησε στην αποκάλυψη πως η Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο δοκιμές για το εμβόλιο της EpiVacCorona, σε νέους ηλικίας 14-17 ετών.

«Δεν έχουμε αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου για τους ανήλικους, αλλά ο νόμος απαιτεί να πραγματοποιήσουμε ορισμένες κλινικές δοκιμές, προκειμένου να επεκτείνουμε τη χρήση του εμβολίου στα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Maksyutov, προσθέτοντας ότι το κέντρο είναι «έτοιμο» να αρχίσει τις δοκιμές σε εφήβους ηλικίας 14-17 ετών τον Δεκέμβριο, καθώς αυτή «η ηλικιακή κατηγορία είναι ευαίσθητη στον κορωνοϊό»

Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος, πρέπει να πραγματοποιηθούν έξι μελέτες σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες με φθίνουσα σειρά, από την ηλικιακή ομάδα 14-17 έως τα βρέφη, ενώ κάθε δοκιμή θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της προηγούμενης.

«Έχουν ήδη παραχθεί 35.000 δόσεις του εμβολίου EpiVacCorona»

Ο Maksyutov, δεν παρέλειψε να αποκαλύψει επίσης πως έχουν ήδη παραχθεί 35.000 δόσεις του εμβολίου EponVacCorona, συμπεριλαμβανομένων και 5.000 δόσεων για χρήση κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

«Η πρώτη σειρά εμβολίων για τους πολίτες θα εξεταστεί από το Υπουργείο Υγείας το νωρίτερο στις 7-8 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουμε ήδη παράγει 35.000 δόσεις, οι οποίες θα αυξηθούν σε 50.000 μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5.000 δόσεων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές, ενώ οι υπόλοιπες θα διατεθούν στους πολίτες», δήλωσε ο διευθυντής της Vector.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το EpiVacCorona είναι ένα εμβόλιο που βασίζεται σε αντιγόνα, το οποίο καταχωρήθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 13 Οκτωβρίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης. Οι εθελοντές αποτελούνται από μια μάδα 150 ατόμων, ηλικίας άνω των 60 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.