ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Σερβία είναι έτοιμη να ξεκινήσει από κοινού με τη Ρωσία την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Η Σερβία είναι έτοιμη να ξεκινήσει από κοινού με τη Ρωσία την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου, η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη για να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό από κοινού με τη Ρωσία.

Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, θα φτάσει στη Σερβία μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας για να υποβληθεί σε εργαστηριακές δοκιμές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντουρόφ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άννα Μπρνάμπιτς.

«Σύμφωνα με την Μπρνάμπιτς, η Σερβία είναι έτοιμη να διερευνήσει τη δυνατότητα από κοινού παραγωγής του εμβολίου. Ο Ντένις Μαντούροφ δήλωσε ότι μια παρτίδα εμβολίων για εργαστηριακή έρευνα σε ποσότητα 20 δόσεων θα φτάσει στη Σερβία μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του νέου ιού, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό «αγγίζει» το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης στοιχείων που συλλέχθηκαν, 22 ημέρες ύστερα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Παράλληλα, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό ξεπερνά το 95%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.