ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Αργεί η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca – Πάει προς Απρίλιο

ΗΠΑ: Αργεί η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca – Πάει προς Απρίλιο

Πιθανότατα το εμβόλιο της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας, AstraZeneca, θα εγκριθεί από τις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Αν όσα δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ, Μονσέφ Σλάουι, τότε το εμβόλιο της AstraZeneca θα πάρει έγκριση τρεις και πλέον μήνες μετά το πράσινο φως της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε πως η έγκριση του βρετανικού εμβολίου είναι απίθανο να συμβεί εντός του Ιανουαρίου. Η Ευρώπη θα συνεδριάσει στις 6 Ιανουαρίου για να εξετάσει την κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της Moderna.

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης στη Βρετανία

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA), που ενέκρινε τη χρήση του στη Βρετανία, είναι ένας «πολύ ικανός ρυθμιστικός φορέας, που βασίζεται στην επιστήμη και δεν εγείρω κανένα ζήτημα σχετικά με την απόφασή της», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όμως, το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι διαφορετικό στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως οι κλινικές δοκιμές και οι αξιολογήσεις δεν επιτρέπουν μια έγκριση πριν από τις «αρχές Απριλίου». Ο Μονσέφ Σλάουι υπογράμμισε ιδίως την ανάγκη να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του στους ηλικιωμένους.

Τον Φλεβάρη η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Εξάλλου, ο Σλάουι είπε πως ελπίζει πως ένα εμβόλιο που θα αναπτύξει ο αμερικανικός κολοσσός Johnson & Johnson θα εγκριθεί τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ΗΠΑ έχουν ήδη εγκριθεί δύο εμβόλια ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, εκείνο των Pfizer/Biontech, αλλά και το εμβόλιο της Moderna. Και τα δύο σκευάσματα χορηγούνται ήδη σε Αμερικανούς πολίτες, σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.