ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Λινού: «Δεν αποκλείεται να μην ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί μέχρι το Φθινόπωρο – Δεν έχουμε εμβόλια»

Α.Λινού: «Δεν αποκλείεται να μην ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί μέχρι το Φθινόπωρο – Δεν έχουμε εμβόλια»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί έως το Φθινόπωρο, άφησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού,

Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία χωλαίνει σε δύο βασικά σημεία. Τον προγραμματισμό από διοικητικής απόψεως και την αργή διαδικασία των εγκρίσεων περισσοτέρων εμβολίων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

«Δεν έχουμε εμβόλια. Οι προκαθορισμένες παραγγελίες αφορούσαν τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca. Μέχρι στιγμής έγκριση έχει λάβει μόνο το πρώτο. Αν δεν δοθούν άμεσα εγκρίσεις και στα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένου και της εταιρείας Johnson & Johnson, του Sputnik V, και του κινέζικου Sinovac το οποίο ήδη χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες τότε η διαδικασία θα καθυστερήσει και δεν αποκλείεται να μην ολοκληρωθεί πριν το επόμενο φθινόπωρο», ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών.

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να βρεθούμε και εμπρός σε ευχάριστες εκπλήξεις και όλα να κυλήσουν πολύ πιο γρήγορα».

Επιπλέον η κα. Λινού αναφέρθηκε και στη διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα μας τονίζοντας ότι αυτός «δεν είναι πλήρως οργανωμένος. Χρειάζεται εξειδίκευση, οργάνωση πρόσωπο με πρόσωπο, ώστε ο κάθε πολίτης να ξέρει πότε θα κάνει το εμβόλιο και σε ποιο κέντρο εμβολιασμού θα πρέπει να πάει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σχέση με τα μέτρα προστασίας η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα εφαρμόζουμε ώστε να μην έχουμε ξανά έξαρση της πανδημίας. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτό που ονομάζουμε “φούσκα”, δηλαδή να συναντάμε λίγους ανθρώπους αλλά και να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τις αποστάσεις. Επίσης η κυβέρνηση θα πρέπει να δει ξανά το ζήτημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς», ανέφερε η κα. Λινού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.