ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προσοχή: Aυτά είναι τα φάρμακα που δεν πρέπει να παίρνετε με άδειο στομάχι

Προσοχή: Aυτά είναι τα φάρμακα που δεν πρέπει να παίρνετε με άδειο στομάχι

Αυτά είναι τα φάρμακα που πρέπει να παίρνετε μετά το φαγητό:

1. Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (NSAIDs) για την αντιμετώπιση του πόνου

Πρέπει να λαμβάνονται μετά από φαγητό ώστε να αποφευχθούν γαστρεντερικές ενοχλήσεις και αιμορραγίες στο στομάχι και το έντερο.

2. Οπιοειδή

Ο συνδυασμός των οπιοειδών με φαγητό προλαμβάνει παρενέργειες όπως η ναυτία κα ο εμετός.

3. Πρεδνιζόνη (χάπι ή σιρόπι) για άτομα που διαθέτουν στον οργανισμό τους χαμηλά επίπεδα κορτικοστεροειδών, ορμονών που ρυθμίζουν τη λειτουργία των επινεφριδίων αδένων

Η λήψη της πρεδνιζόνης σε συνδυασμό με φαγητό ή γάλα συνιστάται προς αποφυγή ερεθισμών στο στομάχι και για να προληφθεί το έλκος στο στομάχι

4. Μετφορμίνη για τη θεραπείας του διαβήτη τύπου 2

Ο συνδυασμός της με φαγητό προλαμβάνει την ακράτεια και τις ενοχλήσεις στο στομάχι.

5. Αντιβίωση

Κάθε αντιβιοτικό επιδρά με διαφορετικό τρόπο.

6. Αντισυλληπτικά χάπια

Πρέπει να λαμβάνεται κάθε μέρα την ίδια ώρα και συνδυαστικά με γεύμα ώστε να αποφευχθεί η ναυτία.

7. Αντιόξινα για καταπολέμηση της καούρας και της δυσπεψίας

Πρέπει να λαμβάνονται περίπου μία ώρα μετά το γεύμα ή κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, θα ήταν καλό να διαβάζεται τις οδηγίες κάθε φαρμάκου πριν το λάβετε και να ακούτε τις συμβουλές του γιατρού σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.