Sputnik-V: Και η Βολιβία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Sputnik-V: Και η Βολιβία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF (Russian Direct Investment Fund) ανακοίνωσε πως η Βολιβία έδωσε την άδεια για έκτακτη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε από τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων της Βολιβίας, βάσει των αποτελεσμάτων της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών που έγιναν στην Ρωσία, χωρίς να γίνουν επιπλέον κλινικές δοκιμές στην Βολιβία, ανακοίνωσε το RDIF.

Το RDIF είχε ανακοινώσει στις 30 Δεκεμβρίου ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Βολιβία για να της διαθέσει επαρκείς ποσότητες των δύο δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, για να εμβολιασθούν 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι.

Βραζιλία και Βενεζουέλα θα κάνουν το ρωσικό εμβόλιο

Νωρίτερα, φαρμακευτική εταιρεία της Βραζιλίας υπέβαλε αίτηση για έγκριση έκτακτης χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της στην εφημερίδα Valor Econômico.

Στα τέλη Δεκεμβρίου και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπέγραψε με την Ρωσία συμφωνία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες.

Η επιδημιολογική εικόνα στη Βολιβία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της χώρας της Λατινικής Αμερικής, οι βολιβιανές υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 162.661 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 9.201 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 ή επιπλοκών της, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας την Κυριακή. Την Τρίτη, έγινε γνωστό πως θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο Βολιβιανός ΥΠΕΞ, Ροχέλιο Μάιτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.