Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αξιολογεί το εμβόλιο της AstraZeneca στα τέλη Ιανουαρίου

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αξιολογεί το εμβόλιο της AstraZeneca στα τέλη Ιανουαρίου

Από αξιολόγηση στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να περάσει το εμβόλιο της AstraZeneca από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), που ζήτησε περισσότερα δεδομένα από την παρασκευάστρια εταιρεία.

Ο ΕΜΑ αναμένει τώρα από την AstraZeneca να υποβάλει αίτηση για υπό όρους έγκριση του εμβολίου την ερχόμενη εβδομάδα και ανάλογα με τα υποβληθέντα δεδομένα και την πρόοδο της αξιολόγησης, ο ΕΜΑ μπορεί να δημοσιεύσει τα συμπεράσματά του ακόμα και στο τέλος του μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταλήξει σε συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία για προμήθεια 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να αξιολογηθεί και το εμβόλιο της εταιρείας Johnson and Johnson, από την οποία η Κομισιόν έχει προπαραγγέλλει, επίσης 400 εκατ. δόσεις. Η ΕΕ έχει αποκτήσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων τα οποία βασίζονται σε διαφορετικές τεχνολογίες, έχοντας εξασφαλίσει έως και 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις των πλέον ελπιδοφόρων υποψήφιων εμβολίων για την Ευρώπη και τις γειτονικές της χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.