ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα «κάγκελα» Ισραηλινοί γιατροί με τα εμβόλια της Pfizer: «Παρουσιάζουν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα»

Στα «κάγκελα» Ισραηλινοί γιατροί με τα εμβόλια της Pfizer: «Παρουσιάζουν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα»

Χιλιάδες Ισραηλινοί που έκαναν τα εμβόλια των Pfizer/ΒioNTech βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, μάλιστα 69 απ’ αυτούς είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς γιατρούς της χώρας να διαμαρτύρονται για τα «τζούφια» εμβόλια της εταιρίας, καθώς από τους 189.000 ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο πάνω από 12.400 βρέθηκαν θετικά, ποσοστό… 6,6%!

Η πλειονότητα προφανώς μολύνθηκε λίγο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, περίοδος κατά την οποία δεν έχει εκκινήσει η ανοσία.

Ωστόσο, 1.410 άτομα βγήκαν θετικά δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, περίοδος κατά την οποία θα έπρεπε να έχει αναπτυχθεί μερική ανοσία.

Επιπλέον, 69 άτομα μολύνθηκαν με κορvνοϊό παρά το γεγονός ότι ήδη είχαν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με το Υπουργείο. Το Ισραήλ άρχισε τις δεύτερες δόσεις περίπου πριν δύο εβδομάδες, με τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου να γίνεται ο πρώτος που έλαβε το πλήρες εμβόλιο.

Η Pfizer έχει αναφέρει ότι η κορύφωση της ανοσίας γίνεται μεταξύ 15ης και 21ης ημέρας μετά την πρώτη δόση, όταν η επίδραση του εμβολίου αυξηθεί από το 52 στο 89%. Σύμφωνα με προηγούμενες δοκιμές, η προστασία προσφέρεται από ένα εμβόλιο όταν αυτό φτάσει σε επίπεδο 95% μία εβδομάδα μετά την δεύτερη δόση.

Την Πέμπτη, ο κορυφαίος Ισραηλινός γιατρός Νάχμαν Ας φέρεται να διαμαρτυρήθηκε σε υπουργούς για την ανεπαρκή προστασία που παρέχει η πρώτη δόση. Κατέληξε να είναι «λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι είχαμε αρχικά εκτιμήσει» και «χαμηλότερη από ό,τι είχε παρουσιάσει η Pfizer» φέρεται να δήλωσε ο Ας σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της μονάδας λοιμώξεων στο Ιατρικό Κέντρο Σίμπα, όπου εμβολιάστηκε ο Νετανιάχου, δήλωσε σε ισραηλινά μέσα ότι το εμβόλιο Pfizer «δουλεύει θαυμάσια» μετά από τις δύο δόσεις.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει άνω του 20% του πληθυσμού του, το Ισραήλ δεν φαίνεται να επιθυμεί να μοιραστεί την ανοσοποίηση με τους Παλαιστινίους στις υπό κατοχή περιοχές. Την Τετάρτη, ο ΠΟΥ εξέφρασε την «ανησυχία» του για την άνιση πρόσβαση στα εμβόλια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.vimeo.com/500876670

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.