ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισραήλ: Με εντυπωσιακούς ρυθμούς ο εμβολιασμός – Ένας στους τέσσερις έλαβε την πρώτη δόση

Ισραήλ: Με εντυπωσιακούς ρυθμούς ο εμβολιασμός – Ένας στους τέσσερις έλαβε την πρώτη δόση

Με πολύ υψηλές ταχύτητες συνεχίζεται ο εμβολιασμός στο Ισραήλ, με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση.

Ο δείκτης «R» πάνω του 1 υποδηλώνει ότι οι λοιμώξεις αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό, ενώ αν κινείται κάτω του 1 υποδεικνύει μια παύση της εξάπλωσης του ιού κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο δείκτης «R» στο Ισραήλ έφτασε στο 1,3 στις 11 Δεκεμβρίου. Η χώρα ξεκίνησε τον εμβολιασμό των πολιτών της την επόμενη της εβδομάδας εκείνης. Με την εξάπλωση του ιού να κλιμακώνεται, στις 27 Δεκεμβρίου επέβαλε ένα τρίτο εθνικό lockdown – το οποίο εξακολουθεί να ισχύει.

«Αν βλέπουμε φως; Βλέπουμε μια χαραμάδα φωτός», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Γιόαβ Κις στο τηλεοπτικό δίκτυο 13 TV, καθώς το Ισραήλ καταγράφει δείκτη αναπαραγωγής «R» COVID-19 0,99. «Πετύχαμε μια παύση, αλλά την πετύχαμε στα υψηλά ποσοστά νοσηρότητας».

Πίστωσε αυτή την πτώση του δείκτη στο lockdown και τους εμβολιασμούς, καθώς πάνω από το ¼ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Ωστόσο σημείωσε πως τα εμβόλια «μείωσαν κυρίως τις περιπτώσεις σοβαρής νοσηρότητας, όχι απαραίτητα τον αριθμό των φορέων».

Η μείωση θα ήταν πιο σημαντική αν δεν υπήρχε η παρουσία της ιδιαίτερα μεταδοτικής βρετανικής παραλλαγής του νέου κορωνοϊού, τόνισε ο υφυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, για ακόμη μια φορά υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, έχει δηλώσει ότι τα εμβόλια μπορεί να επιτρέψουν στο Ισραήλ να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές του ομάδες και να ανοίξει ξανά την οικονομία τον επόμενο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.