ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σουηδία: Χορηγήθηκαν περίπου 1.000 του εμβολίου της Moderna που φυλάσσονταν σε λάθος θερμοκρασίες

Σουηδία: Χορηγήθηκαν περίπου 1.000 του εμβολίου της Moderna που φυλάσσονταν σε λάθος θερμοκρασίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που διένειμε τα εμβόλια της Moderna στην Σουηδία, χορηγήθηκαν περίπου 1.000 δόσεις του εμβολίου που φυλάσσονταν σε λάθος θερμοκρασία.

Συνολικά, 2.100 δόσεις, ήτοι περίπου το 20% του όγκου που έχει παραλάβει η Σουηδία από τη Moderna, φυλάχθηκαν σε θερμοκρασία πάρα πολύ χαμηλή. Η εταιρεία Apoteket ανακοίνωσε ότι οι δόσεις που δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί έχουν μπει στην άκρη εωσότου ξεκαθαριστεί εάν είναι ή δεν είναι πλέον αποτελεσματικές, επισήμανε η εταιρεία, Apoteket.

Όλοι όσοι έλαβαν δόσεις από την ελαττωματική παραλαβή είναι υγειονομικοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της σουηδικής αρχής υγείας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δόσεις που μεταφέρθηκαν σε πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία ενέχουν οποιοδήποτε κίνδυνο», τονίζει η Apoteket, σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εντούτοις, η σουηδική αρχή υγείας και ο ρυθμιστικός φορέας φαρμάκων ερευνούν περαιτέρω το ζήτημα, είπε ο Μάγκνους Φρισκ, ένας εκπρόσωπος τύπου της Apoteket, προσθέτοντας: «Ένα άλλο που πρέπει να μάθουμε είναι εάν οι δόσεις των εμβολίων, που έχουν ήδη χορηγηθεί, θα έχουν αποτέλεσμα».

Ο Φρισκ σημείωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη επικοινωνήσει με τη Moderna για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις του να φυλάσσονται οι δόσεις σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία και εάν οι πολίτες που έχουν ήδη λάβει μια τέτοια δόση θα χρειαστούν μια επιπλέον δόση του εμβολίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έως τις 17 Ιανουαρίου, η Σουηδία έχει εμβολιάσει 146.000 ανθρώπους, στους περισσότερους εκ των οποίων έχει δώσει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.