ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ινστιτούτο Vector: Τα ρωσικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Ινστιτούτο Vector: Τα ρωσικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Vector, διαβεβαίωσε πως τα εγκεκριμένα ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, Sputnik V και EpiVacCorona είναι αποτελεσματικά ενάντια στη βρετανική μετάλλαξη.

Πιο συγκεκριμένα το ερευνητικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του ρωσικού οργανισμού δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε ότι «επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων κατά του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού».

«Το προστατευτικό αποτέλεσμα τους από τη μετάλλαξη αποδείχθηκε σε αντιδράσεις εξουδετέρωσης χρησιμοποιώντας ορούς που ελήφθησαν από άτομα εμβολιασμένα με τα εμβόλια Sputnik V και EpiVacCorona και περιείχαν αντισώματα έναντι του ιού SARS-CoV-2» δήλωσε το κέντρο.

Οι οροί του εμβολίου εξουδετέρωσαν αποτελεσματικά τόσο τον κορωνοϊό όσο και την βρετανική παραλλαγή του πρόσθεσε το κέντρο έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι το EpiVacCorona, αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Vector, ενώ το Sputnik V, από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια.

Το Sputnik V καταχωρήθηκε από τις ρωσικές υγειονομικές αρχές τον Αύγουστο του 2020, αποτελώντας το πρώτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση στον κόσμο. Το εμβόλιο δημιουργήθηκε με βάση μια καλά μελετημένη και αποδεδειγμένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό στην ανοσοποίηση, με βάση τα δεδομένα από τους πρώτους 22.714 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα και με όσα επιβεβαίωσε το προηγούμενο διάστημα η επιστημονική δημοσίευση του «Lancet».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε δεκάδες χώρες μερικές από τις οποίες πέραν της Ρωσίας είναι η Λευκορωσία, η Αργεντινή, η Βολιβία, η Σερβία, η Αλγερία, η Παλαιστίνη, η Βενεζουέλα, Παραγουάη, Τουρκμενιστάν, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν και άλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.