Νέα παρενέργεια από το εμβόλιο της AstraZeneca: Βρετανίδα γέμισε με εξανθήματα (φώτο)

Νέα παρενέργεια από το εμβόλιο της AstraZeneca: Βρετανίδα γέμισε με εξανθήματα (φώτο)

Ένα σοβαρό εξάνθημα απέκτησε μία 41χρονη Σκωτσέζα που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και δεν μπορεί πλέον να φροντίσει το 13χρονο αυτιστικό παιδί της.

H Leigh King από το βόρειο Lanarkshire της Σκωτίας, έκανε την πρώτη δόση της του εμβολίου της Οξφόρδης-AstraZeneca στις 12 Μαρτίου, αλλά εξακολουθεί να υποφέρει από έντονο πόνο από το εξάνθημα, το οποίο καλύπτει το πρόσωπο, το στήθος και τα χέρια της, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα.

«Το δέρμα μου πονάει και είναι συνεχώς ζεστό. Ποτέ δεν ένιωσα τέτοιο πόνο! Ήταν μια φρικτή εμπειρία», δήλωσε η κομμώτρια, μητέρα ενός 13χρονου αυτιστικού αγοριού που ονομάζεται Aidan.

«Είμαι πολύ υγιές άτομο και δεν παίρνω φάρμακα ή κάτι τέτοιο. Δεν ανήκω καν σε μια ευάλωτη κατηγορία», είπε η Κινγκ. «Έκανα το εμβόλιο μόνο επειδή είμαι μη αμειβόμενη φροντιστής του γιου μου, ο οποίος έχει προβλήματα αυτισμού και κινητικότητας», προσέθεσε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορούσα καν να τον φροντίσω από τότε που έκανα το εμβόλιο καθώς πονάω».

Η Κινγκ είπε ότι άρχισε να αισθάνεται την ανησυχητική αντίδραση σχεδόν αμέσως μετά την λήψη του εμβολίου.

«Ήταν ένα φρικτό συναίσθημα. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για αυτό που επρόκειτο να βιώσω», είπε. «Το να πούμε ότι ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου είναι λίγο για να περιγράψει την κατάσταση».

Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) δήλωσε επί του θέματος:

«Τα εμβόλια που εγκρίθηκαν για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο πληρούν αυστηρά πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας που καθορίζονται από την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα προϊόντα Φαρμάκων και Υγείας (MHRA).

Οποιοδήποτε εμβόλιο κορωνοϊού που έχει εγκριθεί πρέπει να υποβληθεί σε όλες τις κλινικές δοκιμές και τους ελέγχους ασφαλείας που διέρχονται όλα τα άλλα φάρμακα με άδεια. Το MHRA ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Αναπτύσσονται και άλλα εμβόλια. Θα είναι διαθέσιμα μόνο στο NHS μόλις ελεγχθούν διεξοδικά για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Μέχρι στιγμής, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει εμβόλιο COVID-19 και αναφορές σοβαρών παρενεργειών, όπως αλλεργικές αντιδράσεις, ήταν πολύ σπάνιες. Δεν έχουν αναφερθεί μακροχρόνιες επιπλοκές».

Δείτε σοκαριστικές εικόνες:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.