ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Sputnik Light: Μειώνει αισθητά την πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό

Sputnik Light: Μειώνει αισθητά την πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό

Ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ γνωστοποίησε ότι το μονοδοσικό Sputnik Light μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό κατά 50 με 60%.

«Υπάρχει μια “ελαφριά” έκδοση, η οποία βασίζεται στο πρώτο συστατικό του εμβολίου Sputnik V. Εάν χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά, μια φορά, χωρίς δεύτερο εμβολιασμό, η μείωση της μόλυνσης από την νόσο ανέρχεται σε 50 ή ακόμη και 60%» τόνισε ο κ. Γκίντσμπουργκ.

Η πιο περιορισμένη έκδοση του ρωσικού εμβολίου εφευρέθηκε στα τέλη Μαρτίου ως εναλλακτική λύση του Sputnik V που υποβλήθηκε με επιτυχία και στις τρεις φάσεις των κλινικών δοκιμών.

Το ρωσικό εμβόλιο δύο δόσεων Sputnik V έχει δείξει αποτελεσματικότητα 91,6% με βάση τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο διεθνές ιατρικό περιοδικό “The Lancet” στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik Light, που περιλαμβάνει τη μία από τις δύο δόσεις του Sputnik V, κάθε δόση του οποίου βασίζεται σε διαφορετικό ιικό φορέα αδενοϊού, κάτι που κάνει το Sputnik V κατάλληλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.