Ο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ήξεραν εδώ και μέρες, πως το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο είναι το εκλεκτό της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί θρομβώσεις!

Μάλιστα για να πάρει περισσότερες δόσεις του συγκεκριμένου -πιθανώς θανατηφόρου- εμβολίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε 2 εκατομμύρια δόσεις του ασφαλούς, ως προς τους θρόμβους, εμβολίου της Moderna στους Γερμανούς!

Ο EMA σήμερα επιβεβαίωσε είναι ότι το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με κάποιες περιπτώσεις θρόμβων, οι οποίες είναι όμως σπάνιες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του EMA, τα περιστατικά θρομβώσεων θα πρέπει να επισημαίνονται ως μια σπάνια παρενέργεια από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η επιτροπή έλαβε επίσης υπόψιν της όλα τα υπάρχοντα στοιχεία και συνιστά στους ειδικούς της υγείας να τονίζουν στους ασθενείς ότι υπάρχει το ενδεχόμενο θρομβώσεων 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί, τονίζεται στην ανακοίνωση, αφορούν γυναίκες κάτω των 60 ετών σε διάστημα 2 εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο, αναφέρει η ανακοίνωση, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα θρόμβωσης.