Βενεζουέλα: Παρέλαβε νέες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Βενεζουέλα: Παρέλαβε νέες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Η Βενεζουέλα παρέλαβε νέες δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, Sputnik V, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

«Ο Υπουργός Υγείας βρισκόταν στη Μαϊκέτα (διεθνές αεροδρόμιο, στην πολιτεία La Guaira-βορρά), έλαβε νέες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V. Τα εμβόλια συνεχίζουν να φθάνουν από τον κόσμο και ελπίζουμε ότι ο μήνας Μάιος θα είναι πολύ καλύτερος», είπε ο Μαδούρο.

Ο αρχηγός του κράτους δεν προσέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα αποστολή εμβολίων που έφτασαν στη χώρα.

Ο Maduro επανέλαβε το παράπονό του σχετικά με την ανισότητα όσον αφορά τα εμβόλια κατά του COVID-19 στον κόσμο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις χώρες που έχουν τα πιο συγκεντρωμένα εμβόλια στον κόσμο, μια κατάσταση που δεν είναι η πιο βολική για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας», είπε.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η χώρα του θα συμμετάσχει στη φάση 3 του κουβανικού εμβολίου Abdala, το οποίο είπε ότι θα παραχθεί επίσης στη Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα έλαβε έξι παρτίδες του εμβολίου Sputnik V, από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν έφτασε το πρώτο και από τότε, η κυβέρνηση άρχισε να εμβολιάζει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους εκπαιδευτικούς και τα άτομα άνω των 60 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Βενεζουέλα υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δόσεων του εμβολίου COVID-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.