ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

CoronaVac: Κατά 98% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από κορωνοϊό

CoronaVac: Κατά 98% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από κορωνοϊό

Ομάδα ειδικών πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ υγειονομικών στην Ινδονησία για το CoronaVac, το οποίο είναι κατά 98% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από Covid19.

Το εμβόλιο CoronaVac κατά του κορωνοϊού της κινεζικής εταιρείας Sinovac Biotech αποδείχθηκε κατά 98% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου και κατά 96% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας μεταξύ μιας ομάδας υγειονομικών στην Ινδονησία που το έλαβε, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα ευρήματα βασίστηκαν σε στοιχεία από 120.000 υγειονομικούς στην Τζακάρτα, οι οποίοι έλαβαν το εμβόλιο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Πάντζι Ντεουαντάρα.

Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, με την ονομασία CoronaVac, διαφέρουν από χώρα σε χώρα, όμως ο Πάντζι δήλωσε ότι η έρευνα του υπουργείου Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό προλαμβάνει τη συμπτωματική νόσηση από Covid19 σε ποσοστό 94%.

«Βλέπουμε στοιχεία ότι το ποσοστό θνητότητας και νοσηρότητας για τους υγειονομικούς τείνει να μειώνεται», δήλωσε η Σίτι Νάντια Ταρμίζι, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξεχωριστά, στοιχεία από την Ιατρική Ένωση Ινδονησίας έδειξαν ότι ο αριθμός των γιατρών που πέθαναν από κορονοϊό μειώθηκε κατά πολύ από τότε που ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.