ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Και 2o περιστατικό θρομβοπενίας στην Κρήτη μετά από εμβόλιο της AstraΖeneca – Τι αναφέρει ο διευθυντής του νοσοκομείου

Και 2o περιστατικό θρομβοπενίας στην Κρήτη μετά από εμβόλιο της AstraΖeneca – Τι αναφέρει ο διευθυντής του νοσοκομείου

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΕΟΦ για την έρευνα στον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις, μία 44χρονη περνάει τώρα από μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα θρομβοπενίας που εμφάνισε έχει σχέση με το εμβόλιο της AstraΖeneca.

Η 44χρονη εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraΖeneca πριν από 15 ημέρες και εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας. Πρόκειται για μια αυτοάνοση επιπλοκή και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Χάρη Λυδάκη, η γυναίκα προσήλθε στο νοσοκομείο με άτυπα συμπτώματα, «δεν είχε κάποια μείζονα εκδήλωση δηλαδή» όπως μας είπε ο γιατρός.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό, ότι ακόμα μία γυναίκα στην Κρήτη, μία 47χρονη, νοσηλεύεται 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Όπως περιγράφει ο ίδιος τα γεγονότα:

«Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν διαταραχές πηκτικότητας στο αίμα της ασθενούς, δηλαδή διαταραχές τύπου προθρομβωτικής κατάστασης και χαμηλά αιμοπετάλια. Αυτό μας έθεσε σε υποψία πιθανής συσχέτισης/ επιπλοκής από το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι η ασθενής δεν έχει ιστορικό προβλημάτων πηκτικότητας. Είναι νοσηλευόμενη πέντε ημέρες τώρα. Παρακολουθείται με εξετάσεις (ικανότητας πηκτικότητας του αίματος, αιμοπεταλίων κτλ) έως ότου ξεκαθαρίσουμε αν όντως υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο. Η υποψία για συσχετισμό με τo Astrazeneca, θα έρθει εξ αποκλεισμού άλλων διαγνώσεων. Να πω πάντως, ότι τα εργαστηριακά ευρήματα της πηκτικότητας του αίματος μπορούν να είναι και εκδηλώσεις πολλών άλλων νόσων, ταυτόχρονα».

Πάντως, όπως καταλήγει ο κύριος Λυδάκης, αν δεν βρεθεί τίποτα στις εξετάσεις, αυτό που θα υπάρχει πια θα είναι η ισχυρή υποψία συσχετισμού με το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι τόσο ο ΕΟΦ, όσο και ο ΕΟΔΥ έχουν ενημερωθεί ήδη για το περιστατικό και περιμένουν τις εξετάσεις από το Βενιζέλειο για να προχωρήσουν, πολύ πιθανόν, στην έκδοση κίτρινης κάρτας και για αυτό το περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.