ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο λόγος που η σκληρή γυμναστική δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Ο λόγος που η σκληρή γυμναστική δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Τα πόδια είναι μία ιδιαίτερη περιοχή στο σώμα σας που χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια κατά την γυμναστική για να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα αν έχεις μεσογειακό σωματότυπο, ίσως δεν συμβαδίζουν απόλυτα με τα πρότυπα ομορφιάς.

Υπάρχουν τρόποι να δεις καλύτερα αποτελέσματα – και θα σου τους πούμε, μην ανησυχείς.

Όμως να θυμάσαι πως η γυμναστική πρέπει να είναι κάτι που πάνω από όλα σου δίνει χαρά. Το αισθητικό της κομμάτι είναι δευτερεύον.

Όλα τα σώματα είναι όμορφα και η αυτοπεποίθησή μας ακόμη ομορφότερη.

Αν, πάντως, έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να δεις τα πόδια σου να αλλάξουν, δώσε σημασία στα παρακάτω λάθη που ίσως κάνεις:

Βιάζεσαι

Ναι, αν δεν έχεις ξαναγυμναστεί ποτέ, είναι λογικό να αισθάνεσαι ότι το σύμπαν σου χρωστάει άμεσα αποτελέσματα για τον ιδρώτα που βρέθηκες να χύνεις στα πίσω-πίσω. Όμως ξέρεις κι εσύ ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο εύκολα. Θα χρειαστεί να κοπιάσεις τουλάχιστον για τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να αρχίσεις να βλέπεις διαφορά.

Τρως βλακείες

Καλό το εντατικό πρόγραμμα για το σπίτι, δε λέω, όμως αν με το που τελειώνει το βίντεο ανοίγει η συσκευασία με τα πατατάκια, τι περιμένεις να κάνει και το σώμα σου; Για να αποκτήσεις τα γραμμωμένα πόδια που ονειρεύεσαι πρέπει να τρως πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα και καλά λιπαρά. Ναι, μόνο. Ειδικά η πρωτεΐνη είναι αναγκαία, αφού επιτρέπει στο σώμα σου να χτίζει μυς.

Δεν λαχανιάζεις

Ναι, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι χρήσιμες, όμως το cardio είναι εξίσου σημαντικό για την προσπάθειά σου. Αν ήδη γυμνάζεσαι τρεις φορές την εβδομάδα και τα πόδια σου αρνούνται να συνεργαστούν, οι καρδιαγγειακές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν. Μπορείς απλώς να προσθέσεις μερικά steps στο πρόγραμμά σου!

Έχεις πάθει εμμονή

Θέλεις να αποκτήσεις τους τέλειους τετρακέφαλους, όμως αν δεν γυμνάσεις και το εσωτερικό των μηρών σου, τα πόδια σου δεν θα πάρουν το σχήμα που θες. Και το σημαντικότερο: Αν δίνεις σημασία μόνο σε μια μυϊκή ομάδα, αυξάνεις τις πιθανότητες να τραυματίσεις τα γόνατά σου!

Σε έχει φάει η ρουτίνα

Όταν ξεκίνησες δεν είχες τίποτα από εξοπλισμό και τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως. Τώρα που το σώμα σου έχει συνηθίσει, δεν καταλαβαίνει και πολλά από τις 15 επαναλήψεις με το σωματικό σου βάρος. Τα βαράκια ή ένας ιμάντας αντίστασης θα σε βοηθήσουν πολύ.

Δεν ξέρεις τι ζητάς

Δεν χρειάζονται όλοι τις ίδιες ασκήσεις για να αποκτήσουν γραμμωμένα πόδια. Αν είσαι πολύ αδύνατη, το τρέξιμο θα μειώσει κι άλλο τον όγκο των ποδιών σου – επομένως, χρειάζεσαι βάρη. Αν πάλι τα πόδια σου είναι κοντά, τα πολλά βάρη θα τους δώσουν επιπλέον όγκο, με αποτέλεσμα να φαίνονται ακόμη πιο μικροκαμωμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.