Περπάτημα: Να πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να δεις αλλαγές στο σώμα σου

Περπάτημα: Να πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να δεις αλλαγές στο σώμα σου

Μόλις δεκαπέντε λεπτά γρήγορο περπάτημα την ημέρα αρκούν για να δείτε οφέλη σε όλα τα επίπεδα.

Μπορείτε να το κάνετε όποια ώρα της ημέρας θέλετε, προτιμώντας το πρωί πριν το πρωινό σας γεύμα για να μπορέσετε να κάνετε και καλύτερες καύσεις.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μόλις ένα τέταρτο περπάτημα την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αλλά και να προλάβει κινητικά προβλήματα στο μέλλον.

Σημαντικά οφέλη

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από το καθημερινό περπάτημα, όπως μας τα απαριθμεί η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Στέλλα Λορέντζου ώστε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Αρχικά το περπάτημα, όπως και η σωματική κίνηση γενικά, βελτιώνει τη διάθεση, ενισχύει τη δημιουργικότητά σας, καθαρίζει το μυαλό σας, σας βοηθά να αποβάλετε το άγχος και συνολικά συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας σε καλά επίπεδα, κάνοντάς σας πιο χαρούμενους και αισιόδοξους απέναντι στη ζωή και στα προβλήματα.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της σωματικής άσκησης είναι η επιτάχυνση της λειτουργίας του μεταβολισμού.

Το γρήγορο περπάτημα, με την προϋπόθεση ότι γίνεται καθημερινά, βοηθά στην απώλεια βάρους και μειώνει τους πόντους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, αρκεί να ακολουθείτε και έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής και να αποφεύγετε το αλκοόλ.

Το γρήγορο περπάτημα ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, οξυγονώνει καλύτερα τα όργανα του σώματος και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Το γρήγορο περπάτημα στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, ιδιαίτερα κοντά στη φύση σας βοηθά να αποβάλετε το άγχος, χαλαρώνει τους μύες σας και σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο εύκολα και ήρεμα αργότερα απαλλάσσοντάς σας από διάφορες διαταραχές ύπνου.

Το γρήγορο περπάτημα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών, κάτι που αφορά και ωφελεί ιδιαίτερα τις γυναίκες που με το πέρασμα της ηλικίας έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, το γρήγορο περπάτημα δεκαπέντε λεπτών μπορεί να βελτιώσει την όρασή σας και να μειώσει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.