Τρέξιμο: Πέντε κανόνες για να έχει αποτέλεσμα στο βάρος σου

Τρέξιμο: Πέντε κανόνες για να έχει αποτέλεσμα στο βάρος σου

Το τρέξιμο είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να καις θερμίδες και παράλληλα να βοηθάς τον μεταβολισμό σου.

Όμως έχει κανόνες για να είναι αποδοτικότερο και θα τους βρεις παρακάτω.

Μη το παρακάνεις

Βρες μια ταχύτητα που δεν θα είναι υπερβολική, υπάρχει ένας τρόπος που λέει η ταχύτητα που μπορείς να μιλήσεις χωρίς να κόβεται η ανάσα σου είναι η σωστή, και προσπάθησε να κάνεις τόσα μέτρα όσο σου επιτρέπει η αντοχή σου.

Ανέβαζε επίπεδο ανά 15 μέρες

Το να φτάσεις κατευθείαν στο δύσκολο level είναι λάθος και συχνά προκαλεί προβλήματα, όπως τραυματισμούς και απαισιοδοξία ότι δεν το έχετε με τη γυμναστική. Πρόσθετε μέτρα κάθε 15 μέρες και στο ενδιάμεσο αύξησε και τη ταχύτητα. Πάντα μικρά βήματα προόδου κάθε φορά.

Άσε το κορμί σου να ξεκουραστείς

Αν το τρέξιμο δεν είναι η μοναδική γυμναστική που κάνεις τότε άστο για τέλος. Το τρέξιμο είναι πιο εξουθενωτικό από τα άλλα είδη γυμναστικής, πχ με βάρη, και μετά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει χρόνος αποκατάστασης των μυών. Και κυρίως του καρδιαγγειακού συστήματος.

Ενυδατώσου

Μετά από αρκετά χιλιόμετρα τρεξίματος το κορμί μας έχει ανάγκη να καλύψει τα υγρά που έχασε. Ο καλύτερος τρόπος είναι το νερό. Πολλοί πίνουν και στη μέση του τρεξίματος, δεν είναι λάθος, αλλά έχουν παρουσιασθεί προβλήματα κραμπών από το νερό στη διάρκεια της προπόνησης.

Μη φας αμέσως

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κορμί μας λόγω υπερέντασης συνεχίσει και καίει θερμίδες και αφού σταματήσουμε το τρέξιμο. Μη καταναλώσεις τροφές για μια ώρα μετά τη γυμναστική και άσε το κορμί σου να καίει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.