ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γυμναστική στο σπίτι: Ήπιες προπονήσεις που θα τονώσουν το σώμα σας (βίντεο)

Γυμναστική στο σπίτι: Ήπιες προπονήσεις που θα τονώσουν το σώμα σας (βίντεο)

Αν κατά την διάρκεια της εβδομάδας δεν προλάβατε να γυμναστείτε όσο θα θέλατε, το Σαββατοκύριακο αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να τονώσετε το σώμα σας.

Μάλιστα, τις συγκεκριμένες τρεις μπορείτε να τις κάνετε και από την άνεση του σπιτιού σας ενώ δεν απαιτούν και ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Γιατί να δοκιμάσετε πιο ήπιες προπονήσεις

Οι έντονες προπονήσεις μπορούν να ενισχύσουν το νευρικό σας σύστημα, εντείνοντας την παραγωγή της κορτιζόλης, που είναι γνωστή και ως ορμόνη του στρες. Για αυτό μπορείτε μερικές ημέρες, ειδικά αν είχατε μια δύσκολη εβδομάδα, να απολαύσετε μερικές πιο ήπιες προπονήσεις.

Θυμηθείτε ότι η καλύτερη προπόνηση είναι αυτή που πράγματι κάνατε, ανεξάρτητα από την ένταση ή την διάρκεια.

Ενδυνάμωση γλουτών

Χρειάζονται μόλις δέκα λεπτά για να καταφέρετε να τονώσετε τους γλουτούς σας από όρθια θέση.

Ένα από τα καλύτερα σημεία αυτής της προπόνησης (εκτός από το γεγονός ότι διαρκεί μόνο 10 λεπτά) είναι ότι είναι όρθια, έτσι δεν χρειάζεται καν να ξαπλώσετε στο πάτωμα, σε αντίθεση με τις περισσότερες προπονήσεις γλουτών.

Επιπλέον το λάστιχο είναι προαιρετικό.

Προπόνηση Barre

Εμπνευσμένη από τις τεχνικές που βλέπουμε στο μπαλέτο, την γιόγκα αλλά και τις pilates, η συγκεκριμένη προπόνηση αν και έντονη παραμένει ήπια για τις αρθρώσεις σας, πράγμα που την καθιστά ιδανική και για τις εγκυμονούσες.

Σε λιγότερο από είκοσι λεπτά, θα αυξήσετε τους παλμούς σας χωρίς όμως να ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σας, ενδυναμώνοντας τις βασικότερες μυϊκές ομάδες.

Κάνουμε cardio, χορεύοντας

Προσιτή ακόμα και για αρχάριους και διασκεδαστική, η συγκεκριμένη προπόνηση θα σας βοηθήσει να «κάψετε» θερμίδες εύκολα και αποτελεσματικά. Μάθετε μερικές χαρακτηριστικές χορευτικές κινήσεις και αυξήστε τον καρδιακό σας ρυθμό σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Δεν χρειάζεστε εξοπλισμό, μόνο λίγο χώρο για να τελειοποιήσετε τα βήματα και τις στροφές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.