ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατί το περπάτημα δεν είναι αποτελεσματική προπόνηση αν θες να αδυνατίσεις;

Γιατί το περπάτημα δεν είναι αποτελεσματική προπόνηση αν θες να αδυνατίσεις;

Το περπάτημα είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων, είτε γιατί τους χαλαρώνει, είτε γιατί το κάνουν για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, είτε επειδή δυναμώνει το σώμα. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι το περπάτημα δεν είναι αποτελεσματική άσκηση όσον αφορά το αδυνάτισμα αφού οι παλμοί της καρδιάς μένουν σταθεροί, συνεπώς δεν επιτυγχάνεται μεγάλη καύση θερμίδων. Αδιαμφισβήτητα βελτιώνει τη συνολική σας υγεία, ενισχύοντας τη λειτουργία της καρδιάς σας και ενεργοποιώντας τους μυς των μηρών σας ενώ αναβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου σας και ενισχύει το αδυνάτισμα. Πολλοί είναι οι λόγοι να επιλέξετε το περπάτημα για τη γυμναστική σας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε ώστε να βεβαιωθείτε ότι αποτελεί μια αποτελεσματική προπόνηση. Ας δούμε ποια είναι τα σημάδια που θα πρέπει ενδεχομένως να σας προβληματίσουν σχετικά.

5 σημάδια ότι δεν είναι αποτελεσματική η προπόνησή σας

#1 Συνομιλείτε με άνεση

Εάν όσο περπατάτε συζητάτε άνετα με τη φίλη σας για τις εξελίξεις στην αγαπημένη σας σειρά, τότε μάλλον πρέπει να ανεβάσετε ένταση βαδίσματος. Καθώς ανεβάζετε ένταση, θα παρατηρήσετε ότι είστε σε θέση να λέτε λιγότερες λέξεις μεταξύ των αναπνοών σας. Μην μας παρεξηγήσετε όμως: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να μιλάτε όσο περπατάτε, απλά ένας απαιτητικός περίπατος σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να συζητάτε με την ίδια άνεση που θα το κάνατε καθισμένοι στον καναπέ σας.

#2 Δεν είναι πράγματι cardio

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα στο ygeianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.