ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Aρτηριακή πίεση: Ποια άσκηση βοηθά στην μείωσή της

Aρτηριακή πίεση: Ποια άσκηση βοηθά στην μείωσή της

Η υπέρταση συχνά αναφέρεται ως σιωπηλός δολοφόνος, καθώς μερικές φορές δεν έχει συμπτώματα. Η καθιστική ζωή είναι ένας από τους παράγοντες κινδύνου. Ωστόσο, μια άσκηση μόνο δύο λεπτών συμβάλει στο να ελέγξετε την αρτηριακή πίεση.

Οι γιατροί συμφωνούν ότι η τακτική σωματική άσκηση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο υπέρτασης. Το ανέβασμα σκάλας είναι μια από τις απλούστερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις

Έτσι, μια μελέτη που διεξήχθη από μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών έδειξε ότι οι σύντομες ασκήσεις και οι τακτικοί περίπατοι βοηθούν στη μείωση της πίεσης, υπενθυμίζει η ειδικός.
Η αύξηση των καρδιακών παλμών είναι ιδιαίτερα ευεργετική και είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι ασκείστε σε μέτρια ένταση.

«Αν αισθάνεστε ότι ζεσταίνεστε και αναπνέετε πιο δυνατά, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο και η διατήρηση αυτής της έντασης θα ενισχύσει τα οφέλη. Αυτό που θα συμβούλευα τους ανθρώπους να κάνουν είναι να προσπαθήσουν να βρουν μια δραστηριότητα που θα χωρέσει στον πολυάσχολο τρόπο ζωής τους και δεν απαιτεί εξοπλισμό ή αλλαγή προγράμματος».

Tο ανέβασμα σκάλας είναι η καλύτερη άσκηση για ασθενείς με υπέρταση. Όπως είπε μια μικρή ποσότητα άσκησης, μόλις δύο λεπτών την ημέρα, ωφελεί την υγεία. Η γιατρός εξηγεί ότι όταν ασκούμαστε, συστέλλουμε τους μυς μας, και στην πορεία, η γλυκόζη κινείται από το αίμα προς τους μυς.

Συγκεκριμένα εξήγησε πως όταν ασκούμαστε τμηματικά αυξάνεται ο αριθμός των φορών που διεγείρουμε το μεταβολισμό μας. «Όταν σταματάμε να ασκούμαστε, ο μεταβολισμός μας συνεχίζει να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα ενώ χαλαρώνουμε», εξηγεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο δύο λεπτά ανεβάσματος σκάλας κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, σε μια περίοδο οκτώ εβδομάδων, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.