ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

7 ασκήσεις για να πεις αντίο στο προγούλι σου!

7 ασκήσεις για να πεις αντίο στο προγούλι σου!

Αν αφιερώσεις μόνο λίγα λεπτά κάθε μέρα στο να κάνεις αυτές τις απλές ασκήσεις, σύντομα θα δεις το προγούλι να εξαφανίζονται.

To προγούλι μπορεί να οφείλεται σε παραπανίσια κιλά ή ακόμα και σε κληρονομικότητα, αλλα και στις δύο περιπτώσεις οι ασκήσεις (και φυσικά η δίαιτα) θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα θεληματικό πηγούνι και να εξαφανίσεις την πλαδαρότητα από την περιοχή.

1. Σήκωσε το κεφάλι σου και «φίλα» το ταβάνι

Φυσικά και δε το εννοούμε κυριολεκτικά. Για αυτή την απλή άσκηση γύρε το κεφάλι σου προς τα πίσω και σούφρωσε τα χείλη σου προς το ταβάνι. Όοσο περισσότερο σουφρώνεις τόσο περισσότερο θα πρέπει να νιώθεις τέντωμα στο δέρμα κάτω από το σαγόνι και το λαιμό. Κράτα το για 5 δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε. Κάνε δύο σετ των 15 επαναλήψεων.

2. Κάνε κύκλο το κεφάλι σου στη φορά του ρολογιού και αντίστροφα

Η περιστροφή του λαιμού είναι μια από τις πιο αποδοτικές ασκήσεις για το προγούλι. Τεντώνει τους μυς του προσώπου, του σαγονιού και του λαιμού και σαν αποτέλεσμα τεντώνει το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων. Άρχισε την άσκηση γέρνοντας μαλακά το κεφάλι στην μία πλευρά και έπειτα γυρνώντας το μέχρι να κάνει μια πλήρη περιστροφή. Επανέλαβε αλλάζοντας φορά για 3-4 λεπτά.

3. Ίσιωσε τη γλώσσα και πίεσε το λαιμό

Σε καθιστή θέση, γύρε το κεφάλι σου πίσω ώστε να κοιτάς το ταβάνι. Πίεσε τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο και χαμήλωσε αργά το σαγόνι σου προς το στέρνο μέχρι να ακουμπήσουν. Προσπάθησε να κρατάς την πλάτη σου ίσια και τους ώμους σου κάτω καθώς επαναλαμβάνεις την άσκηση για δύο σετ, από 20 επαναλήψεις το καθένα.

4. Τέντωσε το λαιμό σου μπροστά

Κράτα το κεφάλι σου σε ευθεία θέση κοιτώντας μπροστά και τέντωσε προς τα μπρος το λαιμό σου κρατώντας σταθερούς τους ώμους σου. Επανέλαβε τη διαδικασία για δύο σετ των 20 επαναλήψεων το καθένα.

5. Πίεσε ένα μπαλάκι του τένις με το πηγούνι σου

Αν έχεις ένα μπαλάκι του τένις διαθέσιμο, τοποθέτησέ το στο στέρνο σου και πίεσέ το με το σαγόνι σου για μερικά δευτερόλεπτα και μετά άφησέ το. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους μυς στο σαγόνι και το λαιμό και συσφίγγει το δέρμα. Για καλύτερα αποτελέσματα επανέλαβε την άσκηση σε δυο σετ των 10 επαναλήψεων.

6. Σήκωσε το κεφάλι ενώ είσαι ξαπλωμένος/η

Για να κάνεις αυτή την άσκηση ξάπλωσε ανάσκελα με το κεφάλι σου να κρέμεται ελαφρώς από το κρεβάτι. Σήκωσέ το αργά και γύρε το προς το στέρνο σου καθώς κρατάς τους ώμους σου ίσιους και μείνε για 10 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε για τρία σετ των δύο επαναλήψεων αλλά φρόντισε να κάθεσαι μεταξύ κάθε επανάληψης για να μην ζαλιστείς.

7. Βγάλε γλώσσα όσο πιο γρήγορα μπορείς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να ενισχύσεις τους μυς στο σαγόνι άνοιξε το στόμα σου όσο πιο πολύ μπορείς και βγάλε τη γλώσσα μέχρι το σημείο που να νιώθεις το δέρμα σου στο σαγόνι και το λαιμό να τεντώνει. Κράτα το για 10 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε. Κάνε ένα σετ των 10 επαναλήψεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.