Το πρόγραμμα γυμνάζει όλο το σώμα, ταυτόχρονα

Γνωρίζατε πως το insanity workout είναι ένα από τα πιο σκληρά προγράμματα γυμναστικής;

Εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια στις ΗΠΑ από μια εταιρεία ανάπτυξης προγραμμάτων προπόνησης μέσω DVD, από τον διάσημο trainer Shaun T. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 60 ημερών βασισμένο στην υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνησης (HIIT). Ωστόσο στην κλασική HIIT όπως την ξέρουμε, κάθε άσκηση διαρκεί 30 δευτερόλεπτα, ακολουθούμενη από περίπου 2-3 λεπτά διάλειμμα.

Στο insanity workout, ανά 2-3 λεπτά εκρηκτικών ασκήσεων, ακολουθούν 30 δευτερόλεπτα ηπιότερης έντασης ή ξεκούρασης. Το Insanity Workout χρησιμοποιεί κυρίως ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό βάρος ή κάποιον μικρό εξοπλισμό, και η ένταση κάθε συνεδρίας διαφέρει ανάλογα με τις ασκήσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα γυμνάζει όλο το σώμα, ταυτόχρονα. Φυσικά το insanity workout έχει διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, τα οποία περιλαμβάνουν αεροβικές ασκήσεις με αντίσταση, εκρήξεις -όπως άλματα- και καταλήγοντας σε εντονότερες ασκήσεις. Στόχος η καύση λίπους και η δυνατή καρδιά και πνεύμονες. Αυτό σημαίνει ότι θα ιδρώσεις και μάλιστα πολύ.

Το πρόγραμμα πρέπει να εκτελείτε 5 φορές την εβδομάδα, κάτι φυσικά πολύ δύσκολο ειδικά αν είσαι αρχάριος, ενώ η υψηλή ένταση είναι πιθανό να αποφέρει τραυματισμό των μυών.

Γενικά μιλώντας, αν έχεις ένα αποδεκτό επίπεδο φυσικής κατάστασης και αναζητάς μια νέα πρόκληση για μερικές εβδομάδες -με έμφαση στην ραγδαία καύση λίπους-, το Insanity Workout είναι μια καλή επιλογή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!