Face Yoga: Η πιο φυσική μέθοδος αντιγήρανσης και πρόληψης

Face Yoga: Η πιο φυσική μέθοδος αντιγήρανσης και πρόληψης

Για να καταπολεμήσετε τα σημάδια του χρόνου υπάρχει μια καλύτερη, πιο φυσική και εξαιρετικά αποτελεσματική εναλλακτική λύση που ακούει το όνομα γιόγκα προσώπου. Αν και πρόκειται μια μέθοδο της Ανατολής με ιστορία πάνω από 4.000 χρόνια, η Face Yoga αποτελεί τη νέα εναλλακτική πρόταση που έχει κατακλύσει την Αμερική και την Αγγλία για τη διατήρηση της νεότητας, της λάμψης, της πρόληψης και της καταπολέμησης των ρυτίδων.

Όπως και η χάθα γιόγκα που μέσα από τις πρακτικές τεχνικές έχει σκοπό να βελτιώσει τη σωματική κατάσταση, έτσι και η γιόγκα προσώπου, που αποτελεί μέρος της χάθα γιόγκα, περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό ασκήσεων, πιέσεων και μασάζ με στόχο να ενεργοποιήσει βαθιά του μύες του μετώπου, των ματιών, των χειλιών, των ζυγωματικών του σαγονιού και του λαιμού, να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ν’ απαλύνει τις ρυτίδες και να βοηθήσει την επιδερμίδα να αποκτήσει ελαστικότητα, φυσική λάμψη και νεανική εμφάνιση.

Το πρώτο όφελος της είναι, ότι είναι απολύτως φυσική σε αντίθεση με τις άλλες μεθόδους ομορφιάς. Δεν χρησιμοποιείτε καλλυντικά προϊόντα, δεν εκθέτετε το δέρμα σας σε οποιαδήποτε χημικό συστατικό και δεν κάνετε καμία παρεμβατική θεραπεία ή αισθητική χειρουργική. Επιπλέον, η γιόγκα προσώπου βοηθάει αποβάλλετε την ένταση που συσσωρεύετε στην περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα να χαλαρώσετε κάθε φορά που αισθάνεστε τεταμένες ή κουρασμένες. Και το καλύτερο; Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα! Ωστόσο, κατά γενικό κανόνα, θα αρχίσετε να βλέπετε μία σημαντική βελτίωση μετά από δύο εβδομάδες, μέσα σε δύο με τέσσερις μήνες θα παρατηρήσετε ότι έχετε λιγότερες ρυτίδες και γραμμές καθώς και λιγότερη ένταση. Στην αρχή, όπως λέει και η Αρετή Καφαντάρη που είναι η μοναδική πιστοποιημένη καθηγήτρια Face Yoga στην Ελλάδα από το International College of Holistic Medicine, θα χρειαστείτε να κάνετε με ένα δάσκαλο κάποια ατομικά ωριαία μαθήματα οπού σύμφωνα με τις ανάγκες σας θα φτιάξετε το κατάλληλο πρόγραμμα ασκήσεων και θα εκπαιδευτείτε σε αυτό. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να τις εκτελείτε μόνες σας αφιερώνοντας μόνο 10-15΄ την ημέρα, μία ώρα που θα αισθάνεστε ήρεμες και χαλαρές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όπως όλες οι μέθοδοι, έτσι και η Face Yoga από μόνη της δεν κάνει θαύματα αν δεν έχετε μία ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα της ομορφιά σας. Προσέχοντας την ποιότητα της διατροφής σας, γυμνάζοντας το σώμα σας, φροντίζοντας να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε αρκετά, κάνοντας τακτικές χαλάρωσης, θέτοντας όρια και βάζοντας στόχους, μαθαίνοντας να βλέπετε τα καλά και να μην κολλάτε στα δυσάρεστα και χαμογελώντας περισσότερο.

5 απλές ασκήσεις + 1 άσκηση μασάζ

1. Για να τονώσετε τη μικροκυκλοφορία και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τοποθετήστε τα δάχτυλα σας στο κέντρο του προσώπου και απομακρύνετε τα οριζόντια ασκώντας μια ελαφριά πίεση προς τα μαλλιά. Επαναλαμβάνετε 3 φορές.

2. Για την ανόρθωση της περιοχής των ματιών.

Με το κεφάλι σε ίσια, κάθετη θέση και κρατώντας το ακίνητο, κοιτάτε δεξιά, πίσω στο κέντρο, αριστερά και πάλι στο κέντρο. Στη συνέχεια κοιτάτε πάνω όσο πιο ψηλά γίνεται, κέντρο και μετά κάτω. Κλείνετε για λίγο τα μάτια για να τα ξεκουράσετε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά. Ύστερα, τα ανοίγετε όσο πιο ανοιχτά μπορείτε χωρίς όμως να ανασηκώσετε τα φρύδια σας, εστιάζοντας σ΄ένα σημείο. Μένετε για 4 βαθιές αναπνοές. Χαλαρώνετε, κλείνοντας τα για μερικά δευτερόλεπτα.

3. Για να συσφίξετε την περιοχή στα μάγουλα.

Φουσκώστε τα μάγουλα σας σαν να είχαν νερό. Κρατώντας κλειστό το στόμα, προσπαθείτε να μεταφέρετε τον αέρα από το ένα μάγουλο στο άλλο για 30΄΄, προσέχοντας να μην συμμετέχουν οι μυς του λαιμού στην κίνηση.

4. Για να μειώσετε τις μικρές γραμμές γύρω από το στόμα.

Με τη γλώσσα σας μέσα από τα χείλη σας, κάνετε κύκλους γύρω από το στόμα πρώτα από τη μία κατεύθυνση και μετά από την άλλη, 3 φορές.

5. Για τη χαλάρωση του λαιμού.

Βάζετε τα χέρια σας με ανοιχτές τις παλάμες τη μία πάνω στην άλλη, στην ψηλά στον λαιμό και τραβάτε μαλακά τους μυς προς τα κάτω, γέρνοντας το κεφάλι προς τα πίσω. Επαναλαμβάνετε 3 φορές. Στη συνέχεια, κρατώντας τα χέρα στη βάση του λαιμού κάνετε προγναθισμό μένοντας σε αυτή τη θέση 4 αναπνοές.

6. Για χαλάρωση και τόνωση της μικροκυκλοφορίας.

Με τις άκρες των δακτύλων σας κάνετε απαλά χτυπηματάκια σε όλο το πρόσωπο, από τον λαιμό έως ψηλά στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια και το στόμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αϊνόλα Τερζοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.