ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της ομορφιάς σας με 40°C στην πόλη

Πώς να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της ομορφιάς σας με 40°C στην πόλη

Ονειρευόσαστε την παραλία και τη θάλασσα, όμως οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ακόμα μακριά. Αποζητάτε τη δροσιά, αλλά βρίσκεστε στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της πόλης και νιώθετε τον ιδρώτα σε όλο το σώμα. Τα μαλλιά κολλάνε και το μακιγιάζ αδυνατεί μα παραμείνει σταθερό. Για την ομορφιά αυτές είναι σκληρές δοκιμασίες, όμως με τα κατάλληλα μέτρα και γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνετε, μπορείτε να τις περιορίσετε.

1. Χρειάζεστε περισσότερο νερό

Εκτός από το να πίνετε πιο πολύ νερό, μπορείτε και να το προμηθεύεστε από τα φρούτα και τα λαχανικά. Το νερό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός μας για τη μεταφορά του οξυγόνου και των άλλων θρεπτικών ουσιών μέσω των αιμοφόρων αγγείων και τη αποβολή των τοξίνων. Είναι επίσης και ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά της γήρανσης.

2. Ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας

Νερό δεν χρειάζεται μόνο ο οργανισμός σας, αλλά και η επιδερμίδα σας για να μη χάσει τη ζωντάνια, την απαλότητα και την ελαστικότητα της. Θυμηθείτε ότι όταν είναι ξηρή και αφυδατωμένη, οι ρυτίδες φαίνονται και περισσότερο. Για αυτό μη ξεχνάτε ότι τώρα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδατικά προϊόντα που συγκρατούν το νερό, διασφαλίζοντας την υγρασία.

3. Προστατευτείτε από τον ήλιο

Στην ηλιακή ακτινοβολία δεν εκτίθεστε μόνο όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά και όταν περπατάτε στους δρόμους ή οδηγείτε. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο να προστατεύετε το δέρμα σας με μία αντιηλιακή κρέμα που θα φοράτε πάνω από την καθημερινή σας κρέμα ημέρας. Αν σας πέφτει βαριά, επιλέξτε μία κρέμα που να περιέχει SPF και εκτός από το πρόσωπο, να την απλώνετε στο ντεκολτέ και στα χέρια που είναι και αυτά εκτεθειμένα.

4. Δροσίζετε συχνά το δέρμα

Όταν νιώθετε το δέρμα σας αναψοκοκκινισμένο, τη λύση δίνουν τα νερά προσώπου. Φρεσκάρουν και δροσίζουν στη στιγμή και επιπλέουν βοηθούν να μην αλλοιωθεί το μακιγιάζ. Για αυτό ας έχετε ένα μέσα στη τσάντα σας.

5. Απλοποιήστε το μακιγιάζ

Το μακιγιάζ (όπως και τα ρούχα) πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή. Ξεχάστε το σμόκυ λουκ, το βαρύ μέικ -απ και το έντονο βάψιμο. Ο ήλιος θα σας χαρίσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα που θα το τονίσετε με χρωματιστές σκιές στα μάτια και λαμπερά λιπ-γκλος. Και αν ακόμα δεν το έχετε ακόμα αποκτήσει, τα μπρονζέ προϊόντα αναλαμβάνουν.

6. Φροντίστε τα μαλλιά

Για να μη ξεθωριάσει ο ήλιος το χρώμα, χρειάζεται να τα προστατέψετε εξίσου από την ηλιακή ακτινοβολία με εξειδικευμένα προϊόντα που περιέχουν φίλτρα προστασίας. Όμως για να διατηρηθούν όμορφα, θα πρέπει να τα προστατέψετε και από την αφυδάτωση εφαρμόζοντας τακτικά μάσκες ενυδάτωσης.

7. Διατηρήστε τη φρεσκάδα στο σώμα σας

Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, αυτό που επιθυμείτε για να δροσιστείτε είναι ένα κρύο μπάνιο. Ωστόσο, είναι το χλιαρό νερό που δροσίζει περισσότερο. Για το ντους επιλέξτε απαλά προϊόντα καθαρισμού, για την ενυδάτωση του σώματος ελαφριές κρέμες και για άρωμα την καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου σας ή αρωματικά σπρέι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αϊνόλα Τερζοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.