ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Όταν το μακιγιάζ προσθέτει χρόνια

Όταν το μακιγιάζ προσθέτει χρόνια

Της Αϊνόλα Τερζοπούλου

Υπάρχει κάποια γυναίκα που δεν θέλει να δείχνει νέα και ωραία; Μέικ απ, κονσίλερ, πούδρα, μολύβια είναι μερικά από τα προϊόντα του μακιγιάζ που επιστρατεύουμε στην προσπάθεια μας να κρύψουμε ατέλειες και σημάδια της γήρανσης, αν όμως τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι να φαινόμαστε μεγαλύτερες.  Ας δούμε  τι δεν πρέπει να κάνουμε και τα τρικ που πετυχαίνουν

Αν φοράτε μέικ απ το μυστικό είναι όσο το δυνατόν λιγότερο.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι όσο πιο βαρύ είναι, τόσο περισσότερο θα καλύψει τις ατέλειες. Όμως  το μόνο που θα κάνει είναι να σας δείχνει πιο μεγάλες από την πραγματική σας ηλικία, γιατί πάει και «κάθεται» στις ρυτίδες και τις τονίζει περισσότερο. Διαλέξτε ένα με ελαφριά υφή, σε υγρή μορφή και σε ένα τόνο πιο σκούρο από το φυσικό σας χρώμα και αφού το απλώσετε, με ένα νωπό σφουγγαράκι του μέικ απ  ταμπονάρετε στις περιοχές που υπάρχουν ρυτίδες για να απορροφηθεί η παραπάνω ποσότητα.  Μία καλή πρόταση, αντί για μέικ απ,  είναι οι κρέμες με χρώμα που προσφέρουν ενυδάτωση και κάλυψη συγχρόνως.

Μεγάλη ποσότητα κονσίλερ για να σβήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Όμως η επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτή και με τα χρόνια γίνεται ακόμα λεπτότερη. Μία παχιά στρώση θα φαντάζει σαν στόκος. Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα που θα βάλετε μ’ ένα λεπτό πινελάκι μόνο στους κύκλους και όχι κάτω από όλο το μάτι.

Πούδρα σε όλο το πρόσωπο επιτρέπετε σε νεαρές  ηλικίες για να μειώσει τη γυαλάδα.

Καθώς όμως περνούν τα χρόνια, αλλάζει ο τύπος του δέρματος. Μία λιπαρή επιδερμίδα γίνεται κανονική, ενώ η κανονική πιο ξηρή.  Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, μπορείτε να την αφήσετε στην άκρη.  Σε άλλη περίπτωση, πουδράρετε μόνο την περιοχές που την έχουν ανάγκη όπως είναι η μύτη και το πηγούνι και το κέντρο του μετώπου, αποφεύγοντας εντελώς την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Ρουζ στα μάγουλα ξεχάστε το χρώμα της υγείας που θέλουμε να δώσουμε με τα ροδοκόκκινα  μάγουλα.

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χαλαρώνει, το μόνο που θα πετύχετε αν βάζετε το ρουζ στα μάγουλα, είναι να τονίσετε περισσότερο τη χαλάρωση.  Ξεχάστε επίσης και τις σκούρες αποχρώσεις που τονίζουν. Αντί αυτών, επιλέξτε ένα ουδέτερο ροζ ή βερικοκί  χρώμα που δίνει φωτεινότητα και απλώστε το ψηλά στα ζυγωματικά σας  με κατεύθυνση προς τα πάνω.

Τα ματ κραγιόν σε σκούρες αποχρώσεις ένα άλλο σημείο που λεπταίνει είναι τα χείλη.

Μπορεί οι ματ υφές και τα σκούρα χρώματα να επανέρχονται στη μόδα, όμως   τα πρώτα θα κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται πιο λεπτά, ενώ τα δεύτερα θα δείχνουν πολύ σκληρά στο πρόσωπο σας. Προτιμήστε χρώματα σε πιο ουδέτερες και λαμπερές αποχρώσεις και σε γυαλιστερές υφές που θα τα κάνουν να φαίνονται γεμάτα και χρησιμοποιείστε  το ειδικό πινελάκι για να σιγουρευτείτε ότι έχει πάει σε όλα τα σημεία.

Μάσκαρα  και στις κάτω βλεφαρίδες είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να φαίνεται το βλέμμα σας κουρασμένο και γερασμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τονίζει τους μαύρους κύκλους και τη χαλάρωση στην περιοχή που ονομάζεται «το πόδι της χήνας».  Αυτό που θέλετε είναι να φωτίσετε το βλέμμα σας. Θα το πετύχετε φορώντας μαύρο χρώμα και μόνο στις πάνω βλεφαρίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.