ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πέντε προτάσεις μακιγιάζ για να εντυπωσιάσετε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!

Πέντε προτάσεις μακιγιάζ για να εντυπωσιάσετε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!

Oι προετοιμασίες για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν έχουν ήδη αρχίσει. Είτε είστε η οικοδέσποινα που θα οργανώσει σπίτι της το τελευταίο πάρτυ του 2015 είτε είστε καλεσμένη σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, θα πρέπει να επιμεληθείτε ιδιαιτέρως την εμφάνισή σας, αν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις. Έχετε βρει τι θα φορέσετε, ξέρετε πώς θα φτιάξετε τα μαλλιά σας αλλά κάτι σας διαφεύγει… Δεν έχετε σκεφτεί ακόμα πώς θα βαφτείτε!

Ευκαιρία, λοιπόν, να δείτε πέντε στυλ μακιγιάζ και να επιλέξετε ποιο από αυτά σας ταιριάζει περισσότερο για την πρωτοχρονιάτικη φιέστα.

1. Ρετρό look με χείλη στο… χρώμα της φωτιάς

Σε αυτό το look θα σαγηνέψετε με τα χείλη σας! Γι’ αυτό, δεν θα χρειαστείτε πολλά προϊόντα μακιγιάζ, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να σας λείπει το κόκκινο κραγιόν.

Πώς θα το κάνετε: Αν έχετε το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, εφαρμόστε το πριν βάλετε την μάσκαρα. Περάστε το δύο φορές, δίνοντας έμφαση στη βάση των βλεφαρίδων. Έπειτα, εφαρμόστε τη μάσκαρα. Μην την λυπηθείτε, γιατί εκτός από το κόκκινο κραγιόν, το υπόλοιπο μακιγιάζ δεν θα είναι έντονο.

Το κόκκινο κραγιόν είναι κλασικό αγαπημένο πολλών γυναικών! Για να το βάλετε σωστά, αλλά και να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο- το βράδυ είναι μεγάλο εξάλλου- αρχικά περάστε τα χείλη σας με μία πούδρα. Έπειτα, ζωγραφίστε στο πάνω χείλος ένα Χ με κόκκινο μολύβι χειλιών, φροντίζοντας να έχει την ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Με το κόκκινο μολύβι κάντε αρχικά το περίγραμμα των χειλιών και στη συνέχεια γεμίστε τα προσεκτικά. Έπειτα, με ένα χαρτί ταμπονάρετε τα χείλη και επαναλάβετε το γέμισμα. Τέλος, βάλτε μία γενναία στρώση από κόκκινο κραγιόν!

Επειδή το κόκκινο χρώμα θα τονίσει πιθανές ατέλειες στο πρόσωπο, όπως διχρωμίες και κόκκινα σημάδια, επικεντρωθείτε στην σωστή και ομοιόμορφη κάλυψη του προσώπου. Αρχικά βάλτε μία bb cream, την οποία θα σταθεροποιήσετε με μία πούδρα. Τελειοποιήστε το μακιγιάζ, βάζοντας ρουζ σε παλ, γήινες αποχρώσεις και σίγουρα όχι έντονο! Διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα θυμίζει περισσότερο απόκριες.

2. Σαγηνευτικά, «γατίσια» μάτια

Αν θέλετε να τονίσετε τα μάτια σας και να μαγνητίσετε τους πάντες με το βλέμμα σας, τότε τα smokey eyes είναι η ιδανική πρόταση για να το πετύχετε!

Πώς θα το κάνετε: Αρχικά, ζωγραφίστε μία έντονη γραμμή από μαύρο μολύβι στο πάνω και το κάτω βλέφαρο. Εφαρμόστε μία στρώση ανοιχτόχρωμης σκιάς που θα βοηθήσει το σκούρο χρώμα που θα βάλετε αργότερα να κρατήσει περισσότερο. Στη συνέχεια, απλώστε γενναιόδωρα την μαύρη σκιά, αρχίζοντας από την εσωτερική γωνία του ματιού. Σε περίπτωση που σας «ξεφύγει» αφαιρέστε την με μία μπατονέτα. Για ένα πιο… γιορτινό αποτέλεσμα, μπορείτε ν’ απλώσετε από πάνω μία ιριδίζουσα μπεζ σκιά μέχρι την γωνία του φρυδιού που θα μεγαλώσει τα μάτια σας. Τελειώστε βάζοντας άφθονη μάσκαρα! Δύο με τρεις στρώσεις είναι απαραίτητες για ένα άψογο smokey eye- απλώς περιμένετε να στεγνώσει καλά η κάθε στρώση πριν βάλετε την επόμενη.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ με ένα primer, μία ουδέτερη πούδρα, ρουζ σε παλ χρωματισμούς και ένα nude κραγιόν. Η αντίθεση του ανοιχτόχρωμου μακιγιάζ με τα σκούρα μάτια θ’ αναδείξει περισσότερο το βλέμμα σας!

3. Σικ λάμψη και βλεφαρίδες στα… ύψη!

Αν δεν είστε φαν του έντονου μακιγιάζ ή πιστεύετε ότι δεν σας κολακεύει, μπορείτε να λάμψετε… διακριτικά με ρουζ και ψεύτικες βλεφαρίδες.

Πώς θα το κάνετε: Πρώτα, θα πρέπει να εφαρμόσετε μία στρώση μάσκαρα για να «κάτσουν καλύτερα» οι ψεύτικες βλεφαρίδες και ν’ απλώσετε την σκιά που θα χρησιμοποιήσετε γιατί μετά αφού τις τοποθετήσετε, το αποτέλεσμα θα είναι… επίφοβο! Έπειτα, μετρήστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες και, αν χρειαστεί κόψτε τις έτσι ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς στα μάτια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την ειδική κόλλα κατά μήκος των βλεφαρίδων και περιμένετε να στεγνώσει. Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, τοποθετήστε τις όσο πιο κοντά μπορείτε στην ρίζα των αληθινών βλεφαρίδων και αφήστε τις να «μπερδευτούν» μεταξύ τους. Πιέστε με τα δάχτυλά σας για να διευκολύνετε την «ένωση». Στο τέλος, βάλτε πολλή… μάσκαρα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μία έντονη γραμμή eyeliner στο πάνω βλέφαρο θα σας δώσει ένα δραματικό look.

Επειδή το μακιγιάζ δεν θα είναι έντονο, η επιδερμίδα σας θα πρέπει να φαίνεται αψεγάδιαστη. Εφαρμόστε μία cc cream για τέλεια κάλυψη και τελειοποιήστε με ένα ρουζ σε ροδακινί τόνους που θα σας δώσει μία σικ λάμψη. Για τα χείλη, ένα lip gloss σε απαλό χρώμα αρκεί!

4. Γκλίτερ για εορταστικό αποτέλεσμα

Υπάρχει πιο ιδανική μέρα για να βάλετε άφοβα γκλίτερ από την παραμονή Πρωτοχρονιάς; Φυσικά χωρίς να κάνετε υπερβολές, δείτε πώς μπορεί το look σας να γίνει πιο… εορταστικό!

Πώς θα το κάνετε: Η πιο σίγουρη λύση για να βάλετε γκλίτερ, χωρίς να «ξεφύγετε», είναι η σκιά ματιών. Το μόνο που θα πρέπει να φροντίσετε είναι να βάλετε μία βάση σκιάς πριν εφαρμόσετε την σκιά γκλίτερ για αποτέλεσμα που θα διαρκέσει όλο το βράδυ. Το γκλίτερ έχει την τάση να «πέφτει» γρήγορα και σίγουρα δεν θέλετε να γεμίσετε με χρυσόσκονη τα ρούχα σας!

Για να κάνετε πιο ξεχωριστό ένα απαλό μακιγιάζ χωρίς προσπάθεια, είναι να προσθέσετε ένα highlighter με γκλίτερ. Προσέξτε να μην το παρακάνετε- φροντίστε να το εφαρμόσετε μόνο στα ζυγωματικά και να είστε σε δωμάτιο με καλό φωτισμό. Έστω και λίγο παραπάνω μπορεί να καταστρέψει το μακιγιάζ σας.

Η βάση και εδώ είναι σημαντική, γι’ αυτό μην παραλείψετε να βάλετε bb cream, πούδρα και ρουζ σε καφέ αποχρώσεις.

5. Παστέλ look για να κάνετε την διαφορά

Τα παστέλ χρώματα δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι ή την άνοιξη. Οι νέες τάσεις στον χώρο του μακιγιάζ τα θέλουν να κυριαρχούν στο… πρόσωπό σας και τον χειμώνα! Απαλό γαλάζιο, βεραμάν και μωβ μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά το πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ.

Πώς θα το κάνετε: Για τα μάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σκιά στις παραπάνω αποχρώσεις. Ιδανικά, για τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα τα πιο «ψυχρά» χρώματα, το ροζ, το γαλάζιο και το πράσινο αποτελούν την καλύτερη επιλογή ενώ με τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες το μωβ και το «ροδακινί» δένουν αρμονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το ρουζ, επιλέξτε μία κλασική ροζ απόχρωση ενώ στα χείλη τολμήστε με ένα κραγιόν σε απαλό λιλά ή «ζεστό» ροζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.