19 συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα του προσώπου

19 συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα του προσώπου

Όλοι τα έχουμε κάνει ή συνεχίζουμε να τα κάνουμε και ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

ΟΛΑ τα παρακάτω είναι λάθη που σαμποτάρουν το εσωτερικό αλλά και εξωτερικό της επιδερμίδας σου. Καλό είναι λοιπόν να δώσεις βάση καθώς θα κάνεις scroll down γιατί αποφεύγοντας τα, μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά την όψη της επιδερμίδας σου.

1. Ξεχνάς/βαριέσαι να καθαρίσεις το πρόσωπο σου πριν πας για ύπνο.

Το ότι είσαι ξεθεωμένη δεν αποτελεί δικαιολογία και σε καμία περίπτωση δεν σου δίνει άφεση. Ούτε μπορείς να κάνεις catch up την επόμενη μέρα, γιατί αν συνηθίσεις σε αυτή την τακτική, η επιδερμίδα σου θα αποκτήσει αποθήκες λιπαρότητας που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και μολύνσεις. Θυμήσου εκείνα τα tips που θα σου χαρίσουν μερικά έξτρα λεπτά στο κρεβάτι, χωρίς να χρειαστεί να αμελήσεις την επιδερμίδα σου.

2. Κοιμάσαι λίγο/καθόλου.

Η επιδερμίδα ξεκουράζεται όπως και εσύ, δηλαδή όταν κοιμάσαι. Με το να κάνεις ατελείωτα ξενύχτια την εμποδίζεις από το να ανακτά τις δυνάμεις της κι αυτό από μόνο του μπορεί να σημαίνει θαμπή, ξηρή επιδερμίδα. Αυτό που χρειάζεται είναι 8 χορταστικές ώρες ύπνου και εσύ σε αντάλλαγμα παίρνεις  μια λαμπερή νεανική όψη και αποχαιρετάς τους μαύρους κύκλους.

3. Πίνεις πολύ καφέ για να καταφέρεις να επιβιώσεις από τα πολλά ξενύχτια. 

Η καφεΐνη αφυδατώνει το δέρμα κι έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο να παρατηρήσεις αλλαγές όπως υπερβολική ξηρότητα, αίσθημα τραβήγματος αλλά μικρές ρυτίδες. Ειδικά αυτό το τελευταίο, όσο υπερβολικό κι αν μοιάζει, είναι αλήθεια. Βλέπεις, μια στεγνή, αφυδατωμένη επιδερμίδα, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να τονίσει ακόμα και τις φυσικές ρυτίδες του προσώπου.

4. Παρτάρεις δίχως αύριο.

Χωρίς να θέλω να σου κάνω κήρυγμα και με κίνδυνο να ακουστώ σαν τη μαμά σου, οι ποιοτικές έξοδοι (aka με μέτρο) είναι πολύ πιο fun από το καθημερινό, ολονύχτιο ξενύχτι. Φυσικά και θα βγεις για τα ποτά σου, αλλά εκεί που είσαι έτοιμη να πάρεις το τρίτο coctail, σκέψου ότι το αλκοόλ μπορεί να βλάψει εκτός από το εσωτερικό σου και το εξωτερικό σου. Και με αυτό εννοώ ότι ΚΑΙ το αλκοόλ αποτελεί έναν από τους παράγοντες αφυδάτωσης του δέρματος. Ένα καλό τρικ για να το αποφύγεις είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό, κάτι το οποίο θα σε γλυτώσει και από το hangover της επόμενης μέρας.

5. Το κάπνισμα

Το ότι το κάπνισμα αναστέλλει τη λειτουργία του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας σου, σίγουρα δεν το ακούς πρώτη φορά.

6. Αγχώνεσαι υπερβολικά

Είτε φταίει το αγόρι σου, η δουλειά/σχολή σου ή οι γονείς σου, το στρες σίγουρα δεν βοηθάει. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις ακμής, κοκκινίλες και σπυράκια.

7. Η γυμναστική λείπει από την καθημερινότητα σου

Όταν συνειδητοποιείς ότι βλέπεις πιο συχνά τα μακρινά σου ξαδέρφια απ’ό,τι τον γυμναστή σου, υπάρχει πρόβλημα. Συγνώμη λοιπόν αν στο χαλάω αλλά το σώμα σου δεν θα δείχνει για πάντα τόσο σφριγηλό. Πρέπει να το βοηθήσεις κι εσύ λίγο και μαζί με αυτό να τονώσεις και την επιδερμίδα σου. Εκτός από τη λάμψη που θα αποκτήσει αμέσως λόγω της αποβολής των τοξινών μέσω του ιδρώτα, θα απαλλαγείς κι από το στρες *διαγράφει το νούμερο 6 από τη λίστα*

8. Προσπερνάς γεύματα

Το να τρέχεις όλη τη μέρα για να τα προλάβεις όλα και να μην βρίσκεις μερικά λεπτά για να φας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα εξής: Ο εγκέφαλος σου ξεμένει από καύσιμα και υπολειτουργεί, ενώ η επιδερμίδα σου κουράζεται επίσης και στεγνώνει, φέρνοντας τη γήρανση του δέρματος ένα βήμα πιο κοντά. Μια καλή λύση είναι να έχεις πάντα μαζί σου μερικούς ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ένα πορτοκάλι/μήλο και να τα τρως όσο δουλεύεις.

9. Δεν πίνεις αρκετό νερό.

Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού είναι γνωστό ότι το νερό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου. Ξεδίψασε το δέρμα σου πλήρως με 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Αν πάλι χρειάζεσαι ένα ακόμα λόγο για να πιεις νερό, μπορείς να προσθέσεις στο μπουκάλι με το νερό σου λίγο πάγο και μερικές φέτες φρούτων.

10. Ακουμπάς συνέχεια το πρόσωπο σου

Μπορεί να το κάνεις ασυνείδητα όμως ακουμπώντας συνέχεια το πρόσωπο με τα χέρια σου, μεταφέρει όλα τα βακτήρια τους στην επιδερμίδα σου. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που χρειάζεσαι για αυτό είναι εδώ.

11. Σπας τα σπυράκια σου

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο μεγάλο πειρασμό όμως σίγουρα κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί από το να τα ζουλήξει. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι πολλές φορές το παρακάνουμε και πιέζουμε ό,τι ξεπροβάλει στο δέρμα μας ακόμα και εκείνα τα σπυράκια που δεν μοιάζουν καθόλου έτοιμη για μια τέτοια έξοδο. Με αυτό το μόνο καταφέρνουμε είναι να μεγαλώνουμε τους πόρους και κατ’επέκταση το σπυράκι.

12. Καταναλώνεις πολύ ζάχαρη

Εντάξει κανείς δεν το αρνείται ότι είναι δύσκολο να της αντισταθείς. Όμως η ζάχαρη εκτός από έξτρα θερμίδες, θα απενεργοποιήσει την λειτουργία του κολλαγόνου της επιδερμίδας σου και θα χαλάσει την ομαλή δομή της. Έτσι κάθε φορά που έχεις υπογλυκαιμία προτίμησε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας ή ένα αποξηραμένο φρούτο.

13. Μοιράζεσαι τα προϊόντα μακιγιάζ σου με τις φίλες σου.

Μπορεί να είναι οκ να βάφεσαι μαζί με τις φίλες σου πριν από τη βραδινή έξοδο και να ανταλλάζετε ιδέες για τα ρούχα σας, αλλά το να δανείζεις τη μάσκαρα σου δεν είναι. Κι αυτό γιατί έτσι διατρέχεις τον κίνδυνο να κολλήσεις από μια γρίπη μέχρι να μολυνθείς από κάτι που ούτε η φίλη σου να γνωρίζει ότι έχει.

14. Βάφεσαι βαριά

Το βαρύ μακιγιάζ επιβαρύνει την επιδερμίδα φράζοντας τους πόρους και δημιουργώντας ακμή. Οπότε κάθε 3 μέρες προτίμησε να χρησιμοποιείς λιγότερο make up (μια bb cream και μια μάσκαρα αρκούν) ή και καθόλου.

15. Διαλέγεις τα προϊόντα του μακιγιάζ σου με βάση αυτά που χρησιμοποιούν οι φίλες σου.

Όσο και να σε δελεάζει η ιδέα του να μοιράζεσαι τα πάντα με τις φίλες σου, ειδικά όταν εκείνες είναι πιο ενημερωμένες από σένα στον τομέα του beauty, δεν είναι δεδομένο ότι ό,τι λειτουργεί για εκείνες, θα ταιριάξει και στην δική σου επιδερμίδα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

16. Μιλάς ασταμάτητα στο τηλέφωνο

Η οθόνη του κινητού σου είναι γεμάτη βακτήρια, οπότε κρατώντας την κολλημένη στο μάγουλο σου μόνο κακό μπορεί να κάνει. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις την οθόνη σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

17. Το παρακάνεις με το μαύρισμα

Είτε αυτό είναι ηλιοθεραπεία στην παραλία, είτε σολάριουμ, η ακτινοβολία παραμένει ίδια και όπως και ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος και πρόωρη γήρανση.

18. Δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό γιατί το βρίσκεις πολύ λιπαρό.

Αν η επιδερμίδα σου είναι υπερβολικά λιπαρή, πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να τη ρυθμίσεις κι όχι να αποφεύγεις το αντηλιακό. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, το αντηλιακό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

19. Δεν χρησιμοποιείς προϊόντα anti-aging γιατί είσαι “μικρή ακόμα”.

Εδώ ταιριάζει απόλυτα το προσέχουμε για να έχουμε. Όσον αφορά την αντιγήρανση, η πρόληψη είναι το Α και το Ω. Δες και την Christy Turlington και θα καταλάβεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή cosmopolitan.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.