ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

10 λάθη ομορφιάς που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε

10 λάθη ομορφιάς που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε

Μας αρέσει να διαβάζουμε ομορφιές. Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε, να δοκιμάζουμε, να ενημερωνόμαστε και, βασικά, μας αρέσει να αρέσουμε. Όμως, τόσο πολλές πληροφορίες παντού μας έχουν κάνει το μυαλό ποπ-κορν. Προσπαθώντας να τις προλάβουμε όλες και να είμαστε ενημερωμένες, λογικό είναι να ξεχνάμε κάποιες βασικές αρχές. Θα αισθανθείς καλύτερα αν σου πω πως δεν είσαι μόνη; Τα λάθη μου, λοιπόν, εγώ τα αναγνωρίζω.

Ακόμα και οι ειδικοί βαριούνται αλλά, εντάξει, ας τους αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό της ποσότητας. Έχουν άπειρα πινέλα και συχνά πυκνά λίγο χρόνο. Εμείς όμως, με τρία τέσσερα πινελάκια, θες πέντε, πόσο δύσκολο μας είναι να τα καθαρίζουμε from time to time; Άσε που ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι το αγαπημένο σου ρουζ έχει και λάμψη εκτός από χρώμα.

Μέικ απ

Ποτέ ξανά λάθος απόχρωση στο μέικ απ. Έχουμε αρκετά άκυρα. 

Γιατί το δοκιμάζουμε στο χέρι ενώ έχουμε σκοπό να το εφαρμόσουμε στο πρόσωπο; Χέρια, πρόσωπο, δεν έχουν το ίδιο χρώμα εφόσον δεν εκτίθενται με τον ίδιο τρόπο στον ήλιο. Δοκιμάζουμε το μέικ απ στο πιγούνι. Τελεία.

Δεν κοιμόμαστε μακιγιαρισμένες. 

Δεν έχω ούτε μια φίλη-γνωστή που να μην το έχει κάνει. Εννοείται πως και εγώ ανήκω σ’ αυτές. Δεν είναι έγκλημα, αν συμβεί μια δυο φορές. Το παραπάνω είναι που δημιουργεί προβλήματα και πρόωρη γήρανση. Μαντιλάκια ντεμακιγιάζ μιας χρήσης; Καλό είναι να προμηθευτούμε.

Μολύβι χειλιών

Αν δεν σκοπεύουμε να ξαναζωντανέψουμε τα 90s ας μην περικυκλώνουμε το στόμα μας με το μολύβι χειλιών. Ακόμα και αν το καλύψουμε με το κραγιόν κάποια στιγμή θα εξασθενήσει και θα μείνει ένα όχι και τόσο κολακευτικό δαχτυλίδι.

Αδιάβροχη μάσκαρα

Δεν είναι απαραίτητη, εκτός αν είμαστε μέλος ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης. Λέμε όχι σε καθημερινή χρήση γιατί ξεραίνει τα ματόκλαδά μας. Άσε που για να την αφαιρέσουμε μπορεί μέχρι και να τα βγάλουμε.

Base Coat

Έχω. Έχεις; Αν όχι, παίρνεις. Βάζω. Βάζεις; Aν όχι, κακό του νυχιού μου. Σταματάμε να αναρωτιόμαστε γιατί όταν τα βάφουμε μόνες σπίτι δεν διαρκεί πάνω από δυο τρεις μέρες χωρίς να ξεφλουδίσει ή να χαλάσει στην άκρη.

Υπερβολικό foundation

Αν δεν έχεις σοβαρές διχρωμίες ή ατυχές συμβάν που χρειάζεται υπερ-κάλυψη ποιος ο λόγος να φορέσεις μάσκα; Περιορίσου στη T-zone περιοχή, δλδ γύρω από τη μύτη και κάτω από τα μάτια, και άφησε το υπόλοιπο δέρμα να αναπνέει.

Ψαλίδι βλεφαρίδων

Δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ μα ποτέ αφού έχουμε βάλει μάσκαρα. Το πιθανότερο είναι να χαλάσει το μακιγιάζ και να μας μείνουν και αρκετές στο χέρι.

Έχει συμβεί και αυτό. Βάφεσαι στο μπάνιο με ελαφρύ φωτισμό βγαίνεις στο σαλόνι και ουπς… Κάτι δεν πήγε και τόσο καλά. Και αν το διαπιστώσεις πριν φύγεις από το σπίτι όλα καλά. Το διορθώνουμε. Λαμβάνουμε λοιπόν αυστηρά υπόψιν μας το πού θα κινηθούμε και πώς.

Ηλιοκαμένη όψη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ό,τι μακιγιάζ κι αν επιλέξεις όποια ώρα της μέρας ή της νύχτας δώσε μια νότα φρεσκάδας (τύπου ξεκουράστηκα το γουικέντ στο γιοτ) με ένα απαλό πέρασμα. Θα χρειαστείς φαρδύ πινέλο (καθαρό) και bronze πούδρα. Αυτό το κόλπο πάντα πιάνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.