ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατί δεν πρέπει να γίνεται την ώρα του ντους ο καθαρισμός προσώπου

Γιατί δεν πρέπει να γίνεται την ώρα του ντους ο καθαρισμός προσώπου

Εάν προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και κόπο κάνοντας τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας την ώρα του ντους, μάλλον είναι καιρός να κόψετε αυτή τη συνήθεια.

Ειδικά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες, απολαμβάνουμε το ντους χρησιμοποιώντας πολύ ζεστό νερό, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για το δέρμα.

Όπως εξηγεί η Δρ Ελίζαμπεθ Τάνζι, διευθύντρια του Ινστιτούτου Χειρουργικής Δερματολογίας με χρήση Λέιζερ στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, το ντους δεν πρέπει να συνδυάζεται με τον καθαρισμό του προσώπου, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την ακριβή θερμοκρασία του νερού. bigstock Young Woman Washing Her Long H 88067285

Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται στο νιπτήρα με χλιαρό ή κρύο νερό.

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητη απ’ ό,τι στο υπόλοιπο σώμα, εξηγεί η ειδικός, οπότε εάν το νερό είναι πολύ ζεστό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην επιδερμίδα.

Επίσης, η Τάνζι προτείνει να σκύβουμε το κεφάλι προς τα πίσω όταν λούζουμε τα μαλλιά μας, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την επαφή του ζεστού νερού με το πρόσωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.