ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέντε τροφές που καθαρίζουν την επιδερμίδα

Πέντε τροφές που καθαρίζουν την επιδερμίδα

Αν λοιπόν το δέρμα σας ταλαιπωρείται από τα σπυράκια, το ξέρατε ότι πέρα από τις κρέμες που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος, μπορεί και η διατροφή να σας βοηθήσει; Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το εσωτερικό του σώματός αντικατοπτρίζει και το εξωτερικό.

Για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας καθαρή, φροντίστε να συμπεριλάβετε στο διατροφολόγιό σας, τις παρακάτω 5 τροφές. Το δέρμα σας θα γίνει λαμπερό και φυσικά καθαρό.

Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός ή ο τόνος

Η βιοτίνη είναι ευρέως διαδεδομένη στα ψάρια και είναι μια βιταμίνη που θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία του δέρματος. Η ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να προκαλέσει, μεταξύ άλλων, φολιδωτό δέρμα – το οποίο, προφανώς, κανείς δεν το θέλει.

Οι σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι πολύ καλές πηγές Ω λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Βοηθούν επίσης στη διατήρηση των κυτταρικών μεμβρανών προστατεύοντας το δέρμα και θρέφοντας το από μέσα προς τα έξω.  Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά (τα οποία είναι άφθονα στους σπόρους chia) μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Η κατανάλωση γλυκοπατάτας παρέχει στο σώμα σας άφθονο νερό, κρατώντας το δέρμα σας και άλλα κύτταρα επαρκώς ενυδατωμένα. Τα πολύχρωμα επίσης φρούτα και λαχανικά- ειδικά εκείνα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και το σπανάκι – έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν  το χρώμα υγείας του δέρματος.

Πλούσια σε βιταμίνη Ε, τα αμύγδαλα μπορούν να σας βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Οι αντιοξειδωτικές μάλιστα βιταμίνες E και C (που περιέχεται στα εσπεριδοειδή) έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν το δέρμα, ενώ «δουλεύουν» όταν καταναλώνονται μαζί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο.

Αυτοί οι μικροί σπόροι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στο περιβάλλον και στο σώμα (σε περίσσεια οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ladytimes.com.cy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.